Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: de wereld rond in 7 makkelijke recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week reizen we de wereld rond met behulp van deze 7 recepten.

We houden het daarbij wel zo makkelijk mogelijk. Ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt, haalbare recepten… Je snapt het!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

We beginnen in Italië. Daar eten we deze goddelijke melanzane alla parmigiana, die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Je hoeft hier immers niets te frituren of te grillen, handig!

Makkelijke melanzane alla parmigiana
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: makkelijke melanzane alla parmigiana

Dinsdag

Van Italië gaan we naar Zuid-Korea, want wat heeft dat land toch veel lekkers te bieden. Deze Koreaanse kimchi pannenkoek (Kimchijeon) is makkelijk, snel en weer eens wat anders dan een boterham of stamppotje. Dipsaus erbij en het is net alsof je in een tof Koreaans eethuisje op bezoek bent.

Kimchi pannenkoek
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: makkelijke Koreaanse kimchi pannenkoek

Woensdag

Zet jij vaak een Cubaans gerecht op tafel? Wij ook niet. Toch heeft de Cubaanse keuken heel wat te bieden. Deze gevulde puntpaprika’s met Cubaanse picadillo leveren bewijs.

Gevulde puntpaprika's met Cubaanse picadillo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: gevulde puntpaprika met Cubaanse picadillo

Donderdag

Deze Libanese maaltijdsalade met gegrilde kip is een ode aan de smaken van Libanon. Ultiem crunchy, fris, sappig en hartig. En o, die sumak. Zó lekker.

Libanese maaltijdsalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip

Vrijdag

Ajo blanco is een Spaanse soep op basis van amandelen, wit brood en knoflook. Klinkt misschien niet als iets wat je vaak eet, maar geloof ons: het is heerlijk. Daarbij past de frisse soep ook perfect bij de tijd van het jaar.

Bron: Fast, fresh & unbelievably delicious

> Naar recept: Ajo blanco (koude soep uit Andalusië) van Matt Preston

Zaterdag

In de straten van India eten ze het vanuit een puntzakje of van een gekleurd plastic bordje: bhel puri. Deze streetfood snack valt onder de noemer chaat. Het is een ontzettend knapperige salade met gepofte rijst, groente, chutney en heel veel lekkere smaakmakers.

bhel puri
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: roedjak (hartige Indonesische fruitsalade)

Zondag

Heb je wat meer tijd op zondag? Maak dan Poolse pierogi. Deze dumplings, meestal gevuld met aardappel en kaas, smaken naar liefde in een zacht deegkussentje. De pasteitjes worden eerst gekookt, daarna gebakken in boter. Ontzéttend lekker.

Pierogi met kaas en aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pierogi (Poolse dumplings met aardappel en kaas)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.