Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie Bijgewerkt: 16 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 20 t/m 26 oktober: het binnen éxtra gezellig maken met eten

Het nieuwe weekmenu staat klaar. Deze week slingert je van zacht gestoofde pompoen naar geurige paddenstoelen en dampende kommen bouillon. Ofwel: alles om het binnenshuis éxtra gezellig te maken! Want als er één manier is om de huiselijke gezelligheid de hoogte in te sturen, dan is het wel met deze zeven gezellige gerechten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 20 oktober t/m 26 oktober:

Maandag

Pompoen pasta alla vodka is exact wat je ervan hoopt: met pompoen, pasta en vodka bouw je een smeuïg gerecht dat goed aansluit bij de smaken van de herfst. En dankzij de eenvoudige bereiding, is dit recept ook nog eens hartstikke maandagproof.

> Naar recept: pasta alla vodka met pompoen

Pompoen pasta alla vodka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Restje pompoen over? Gebruik het als topping voor deze geurige vega(n) ramen met miso en paddenstoelen. Een heel ander smakenpalet dan gisteren, maar opnieuw oh-zo’n-lekkere-bestemming voor die oranje herfstgroente.

> Naar recept: vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu

Vega(n) ramen met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Woensdag! Vandaag kan de arborio weer vrolijk handshaken met paddenstoelen uit het seizoen. In deze heerlijk herfstige risotto wordt ingezet op bier in plaats van wijn, wat net zo’n volle smaak oplevert.

> Naar recept: risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim

Risotto met bier
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

Zoals oma kon koken, zo kan toch eigenlijk niemand dat. Haar ‘Pastei Tutup’ is een soort mix tussen Hollandse pot en smaakmakers uit de Indische keuken. Dus wees niet te zuinig met die sambal en ketjap! Gezelligheid troef.

> Naar recept: Indische pastei met kip zoals oma die maakte (Pastei Tutup)

Culy homemade Indische pastei tutup
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Hinkstapsprong naar China? Goed idee. Deze dandan noodles met bouillon zijn alles wat je nodig hebt na een lange werkweek. Met kruidig gehakt, gestoomde groenten en malse rijstnoodles heeft het alle troeven in huis om een metaforisch dekentje over je heen te leggen.

> Naar recept: Dandan noodles in een snelle bouillon 

Dandan noodles in krachtige bouillon
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

Een flinke hand boerenkool per persoon: da’s wat er in deze boerenkool ovenschotel met prei en cannellini gaat. Een vitaminebom dus, maar ook nog eens een heerlijk kostje bij kouder weer.

> Recept: ovenschotel met prei, boerenkool en cannellini

Boerenkool ovenschotel met prei en cannellini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Een solodate op de zondag? Geen betere manier om op te laden voor een nieuwe week! En of je nou gewoon geen zin hebt om te koken of acute trek in kaasfondue hebt: deze gebakken camembert met paddenstoelen (kaasfondue voor één persoon) is makkelijker-dan-makkelijk.

> Naar recept: eenpersoons kaasfondue uit je airfryer

Gebakken camembert uit de airfryer
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.