Redactie
Redactie Inspiratie 7 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

We proudly present: de beste (en leukste) barista’s ter wereld

Cappuccino’s, latte’s, espresso’s en americano’s, we kunnen er geen genoeg van krijgen! We zagen al eerder prachtige beelden van de mooiste cappuccino’s voorbij komen die meer zijn dan slechts een kopje koffie met melkschuim, koffie waar  door middel van ‘latte art‘ de mooiste creaties worden gemaakt. Van rozen tot hartjes en van bomen tot cirkels, alles is mogelijk.

Het imago van de barista, iemand gespecialiseerd in het bereiden van de lekkerste koffie, wordt steeds meer opgeschroefd tot een ware kunstenaar en daarmee verdwijnt het gewone ‘bakkie pleur’ uit de cafés. Sommige barista’s hebben hun werk of hobby verheven tot een missie: de beste koffie van de wereld maken.

barista2

Ieder jaar wordt de World Barista Championship georganiseerd en ieder jaar weer komen daar de beste barista’s uit de hele wereld op af. Als helden worden ze ontvangen en sommigen gaan zelfs als beroemdheid door het leven. Culy vond het tijd dat de barista’s wat meer naamsbekendheid krijgen en daarom hebben we voor jou de beste (en leukste) voor je uitgekozen.

Scottie Callaghan

Met z’n lieve uitstraling, Aussie accent en geweldige gevoel voor detail wint deze Australische latte art kampioen de harten van iedereen. Hij is meervoudig Australisch kampioen en werd in 2006 zelfs wereldkampioen. Wij vinden Scottie vooral erg leuk omdat hij sinds kort een ‘DIY Latte Art’-dvd heeft, de dvd koop je hier en hiermee kan je voor $27,99 zelf een Latte Art-champion worden.

barista

Sammy Piccolo

Favoriet onder velen is Sammy Piccolo, deze Canadese barista wist het drie jaar op rij tot de top 3 van het wereldkampioenschap te schoppen, maar werd helaas nooit eerste. Desondanks behoort hij tot de top en is het fantastisch om deze artiest in actie te zien. In december 2011 heeft hij een cafe in Vancouver gekocht waar je kan genieten van zijn waanzinnig lekkere koffie.

Coen van Sprang

Neerlands trots Coen van Sprang vertegenwoordigde dit jaar Nederland tijdens het wereldkampioenschap maar plaatste zich uiteindelijk als 9e, net niet genoeg om door te mogen naar de finale. Coen’s koffiekunsten zijn dagelijks te bewonderen in cafe Lebkov&Sons in Rotterdam waar hij de heerlijkste koffie van Nederland voor je maakt.

coen van sprang

Rob Kettner

Rob Kettner is voor ons wat Nigella Lawson voor mannen is, zodra je hem ziet vergeet je vrijwel meteen dat hij daadwerkelijk iets kan door z’n leuke baardje en glimlach om van te zwijmelen. Rob vertegenwoordigde in 2010 Canada tijdens het World Barista Championship maar won helaas niet. Wel is hij dagelijks te bewonderen en kan je genieten van zijn lekkerste koffie in Fernwood Coffee Company in Canada.

Raul Rodas

Last but not least is daar Raul Rodas. Inmiddels kan hij niet meer normaal over straat, Raul werd in juni dit jaar wereldkampioen en steelt de harten van kijkers over de hele wereld met zijn enthousiasme en manier van koffie maken wat iedere keer weer een feestje an sich is.

barista3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.