Redactie
Redactie Inspiratie 13 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

10 tips voor latte art @ home

Hoe maak je thuis latte art? Culy laat het je zien & geeft 10 handige tips!

1. Gebruik goede melk. Het is zelf even uitvogelen welke soort het beste voor jou werkt, maar barista’s gebruiken bijna altijd volle (koeien)melk.

2. Gebruik een goede melkopschuimer. Of dat nu een handpomp is, een elektrische, eentje die in je machine zit of een ander systeem: zonder goede melkschuimer ben je nergens!

3. Gebruik genoeg melk in je melkopschuimer, maar ook niet teveel. De meeste kannetjes hebben een volumestreepje.

4. Oefen goed met opschuimen. Er zijn speciale technieken, zie bijvoorbeeld dit filmpje:

5. Gebruik een melkkannetje met een goede schenktuit; anders kun je nooit latte art maken. Voor gewone cappuccino’s hoeft dit natuurlijk niet, maar wil je echt arty bezig zijn, zorg dat je kannetje dan hierbij helpt. Deze bijvoorbeeld:

6. Laat je melk heel eventjes staan voordat je begint, een paar seconden is genoeg. Veel luchtbelletjes? Het kannetje een paar keer op het aanrecht naar beneden tikken kan helpen.

7. Swirl je melk in het kannetje! Soms moet je swirlen, tikken (zie hierboven) en dan weer swirlen.

8. Opschenken in je kopje is alles. Begin hoog en schenk rustig door, onderbreek de straal niet, kantel de kan en maak dan snelheid. Zie ook dit filmpje:

9. Oefen met verschillende ‘vormpjes’. Check YouTube voor instructiefilmpjes. Hartjes zijn goed om mee te beginnen, gevorderden gaan voor Hello Kitty figuurtjes of complete kerstbomen.

10. Maak latte art sjablonen maken met een Pringles dop. Handige DIY van de Culy redactie! Dit doet natuurlijk niets voor je schenktechniek, maar is wel leuk voor beginners om bv. een sterretje of hartje op je melkschuim te maken met bijvoorbeeld cacaopoeder.

Wat fijne inspiratie plaatjes:

          

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.