Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze luxe bento box is gevuld met het beste wagyu-vlees

Japanners kunnen in hun lunchpauze iets héél bijzonders bestellen: een wagyu bento box, gevuld met luxe wagyu-vlees. De prijs? Een slordige € 2358,- euro. Maar dan heb je wel het allerbeste vlees ter wereld.

Wij hebben Foodora, Deliveroo en Thuisbezorgd, in Japan hebben ze Gochikuru: een bedrijf dat lunch bezorgt. Ze richten zich voornamelijk op het rondbrengen van bento boxen: zeg maar de Japanse versie van een lunchtrommeltje, waarbij verschillende ingrediënten netjes zijn onderverdeeld in vakjes.

Hun nieuwste bento box is gevuld met het allerbeste wagyu vlees. Wagyu staat erom bekend supermals en heerlijk vet te zijn. Je ziet het ook aan het rauwe vlees: het is helemaal dooraderd met vet. En dat zorgt voor meer smaak.

wagyu bento box

Wagyu bento box

In de bento van Gochikuru vind je 450 gram vlees, onderverdeeld in 10 verschillende soorten. Variërend van gebraden biefstuk en borstuk tot tong. De bento box is trouwens supermooi vormgegeven: in de vorm van een koe. De stukken vlees zijn verdeeld in vakjes die corresponderen met het deel van het rund waar ze vandaan komen.

Bij het vlees krijg je rijst van het merk Kinu Musume (hun rijst zou zacht, glanzend en ietwat zoet zijn), sausjes, verse limoen en échte wasabi.

Je moet de box twee weken van tevoren bestellen én in Japan zijn, maar goed, we mogen dromen toch?

wagyu bento box Japan
wagyu bento box
Bron: Gochikuru

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.