Redactie
Redactie Gadgets 8 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Waarom een thermometer in je koelkast essentieel is

De meeste koelkasten en vriezers hebben een ingebouwde thermometer, maar zijn vaak niet accuraat of betrouwbaar. Hang of leg er zelf één in om er écht achter te komen wat de meest warme en koele plekken zijn, en of je koelkast of vriezer wel op de juiste temperatuur staat. Op deze manier zorg je ervoor dat je eten en drinken een stuk minder snel zal bederven.

Waarom je écht een extra thermometer in je koelkast of vriezer moet hebben:

Om erachter te komen of je koelkast of vriezer wel koud genoeg is. Een vriezer werkt het best als deze op -18 graden is ingesteld, onder deze temperatuur blijft je bevroren eten ongeveer een jaar goed. Je koelkast functioneert het beste als deze onder de 4,5 graden is, is de temperatuur hoger dan wordt het de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels.

De warme en koudere plekken in je koelkast ontdekken. In principe moet je hele koelkast onder de 4,5 graden zijn, maar over het algemeen hebben koelkasten verschillende temperaturen op verschillende plekken. Leg je thermometer op verschillende plekken en kom erachter waar het warmer en kouder is.

– Valt de stroom uit? Geen probleem! Met een zeker weten werkende thermometer weet je zeker wanneer je eten gevaar loopt en wanneer niet. Doordat een koelkast isolerend werkt, duurt het vrij lang (een paar uur) tot je eten zal bederven.

Bestel hier al een goede thermometer voor je koelkast en vriezer voor €6,99.

Koelkastthermometer2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.