Redactie
Redactie Culinair nieuws 8 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Duurste tonijn ter wereld verkocht voor €1.295.993,-

Ieder jaar is het een groot feest in Tokyo wanneer de eerste tonijn van het jaar op de Tsukiji vismarkt geveild wordt. Ook dit jaar was het weer een succes en werden zelfs alle records verbroken met een Bluefin tonijn die over de toonbank ging voor een schamele €1.295.993,-.

Hoewel vorig jaar een bijna 270 kilo wegende Bluefin tonijn voor “slechts” €561,070 verkocht werd op de openingsdag, ging dit jaar eigenaar van de Sushi Zanmai keten Kiyoshi Kimura een stapje verder en verbrak zijn eigen record met een ruim 220 kilo wegende vis.

Dat de steeds meer uitstervende tonijn, en dan met name de inmiddels bijzondere Bluefin, een populaire delicatesse is in Japan is duidelijk. Het land is zelfs verantwoordelijk voor meer dan de helft van de wereldwijde consumptie. Helaas, want als we zo doorgaan zullen binnen tientallen jaren sommige generaties niet eens van het bestaan van de vis afweten.

Hoewel de vis wederom voor een recordbedrag is verkocht, wil dit nog niets zeggen over de grootte van de vis. De tonijn die dit jaar als eerste verkocht werd is namelijk maar liefst 47 kilo lichter dan die van vorig jaar. Of de kwaliteit bijzonder hoog is weten we niet, al mogen we dat zeker wel verwachten voor een prijs van €2700,- per pond.

Nieuwsgierig naar dit bizar dure stukje vis? Vlieg dan snel naar Tokyo waar Meneer Kimura de vis zal verkopen in zijn restaurants. Wij zijn benieuwd..

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.