Culy
Culy Inspiratie 29 januari 2014

Vrouw verdient meer dan €6500 per maand met online eet-video’s

Maak kennis met de Koreaanse Park Seo-Yeon, ook wel The Diva genoemd. Door alleen het live uitzenden van beelden waarop ze etend te zien is, verdient ze meer dan €6500,- per maand!

The Diva is dagelijks zo’n drie tot vier uur online te zien en tegelijkertijd kunnen kijkers haar berichtjes sturen. Deze worden weer omgezet in geld, wat ervoor zorgt dat ze meer dan €6500,- per maand verdient. Inmiddels heeft ze zelfs haar baan opgezegd en focust ze zich nu voornamelijk op haar video’s.

maaltijd2

Het is een bizar verhaal, maar tegelijkertijd één van de grootste trends op dit moment in Zuid-Korea. Deze rage die ook wel Mok-Bang wordt genoemd, afkomstig van het Koreaanse Mok (= eten) en Bang (= uitzenden), staat voor het online uitzenden van live beelden waarop mensen al etend te zien zijn. De gekste dingen komen voorbij, en hoe extremer de maaltijden, des te populairder de video wordt.

Waarom de mensen blijven kijken? “Het geeft ze een gevoel minder alleen te zijn of dat ze mee-eten, zonder dat ze daadwerkelijk iets naar binnen werken,” aldus Park.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Vrouw verdient meer dan €6500 per maand met online eet-video’s
Sluiten