Redactie
Redactie Inspiratie 29 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Cinema Culinair: films kijken en tegelijkertijd dineren

Klinkt dineren bij kaarslicht en tegelijk een goede film kijken je als muziek in de oren? Dan is Cinema Culinair echt iets voor jou. Dit concept, dat plaatsvindt in jazzcafé Bird te Rotterdam, biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een bijzondere film, en tegelijkertijd met de karakters in de film te eten. 

Het concept bestaat al even, en afgelopen zondag was het tijd voor Culy om het te testen. Een bijzondere ervaring, want op het menu stond de Iranese film ‘The Fish Fall in Love’. Tijdens de film wordt veel gegeten en op de momenten dat ook de personages aan tafel schoven, werden bij ons de bordjes geserveerd. Voor de gelegenheid kookte de dienstdoende kok een vijf-gangenmenu in Iraanse stijl, gebaseerd op de gerechten in de film.

The fish fall in loveCinema Culinair6

Bijzonder is het zeker, want naast dat het eten erg goed is, krijg je het perfect getimed geserveerd. Eet de hoofdrolspeelster op 20:54 een stukje forel met kruidenolie? Ook op dat precieze moment mag jij ervan genieten. Wel zeggen we: trek een warme trui aan (het kan aardig koud worden in de ruimte) en blijf goed opletten. Want door al het gesmikkel wil het nog wel eens lastig worden met je gedachten bij de film te blijven, in plaats van het eten.

Cinema Culinair wordt elke maand georganiseerd in jazzclub Bird in Rotterdam met verschillende films in verschillende stijlen. The Fish Fall in Love wordt nog twee keer getoond. Reserveren is mogelijk via de website, waar tevens het aanbod is te zien. Een kaartje kost €59,95, inclusief 5-gangenmenu en non-alcoholische drankjes.

Cinema Culinair3

 

Foto’s door Boudewijn van den Breemer.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.