Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 25 nov 2025
Leestijd: 3 minuten

Broodje doner maken zoals bij de kebabzaak? Met deze truc ben je in 20 minuten klaar!

TikTok flikt het weer. Met één verrassend simpele truc snijd je thuis die flinterdunne donerplakjes waar je normaal de zaak op de hoek voor nodig hebt. Het lijkt een geheim van de grill, maar je hebt alleen goed gekruid gehakt, bakpapier en een hete oven nodig. Gun jezelf 20 minuten en je keuken ruikt naar een late night broodje doner!

Wie actief op TikTok is, kon er de afgelopen tijd niet omheen: de huisgemaakte doner was overal. Voor de dunne plakjes vlees heb je normaal gesproken een spit nodig, veel gestapeld vlees, een grill en een scherp mes om dunne plakjes te snijden. Maar het socialmedia-platform dat bekendstaat om het delen van geniale hacks, laat zien dat het ook anders kan.

@alinabadrudin

Homemade Döner Kebab 🇹🇷🌯 Inspired by @MezeMike #döner #kebab #turkishfood #glutenfreerecipes

♬ original sound – Alina

Kruidig gehakt voor perfect broodje doner

Het begint met een gehaktmengsel dat stevig gaart en toch sappig blijft. Kalfsvlees is mild, kip is licht, lam geeft diepte. Onze voorkeur is een mix van lamsvlees en kalfsvlees voor het lekkerste resultaat. Het werkt uitstekend zolang het vetgehalte rond de 20 procent blijft.

Het ultieme broodje vegan kebab met groene knoflooksaus

Meng fijngehakte ui en knoflook met tomatenpuree, milde paprikapasta, komijn, koriander en een vleugje chili. Voeg zout toe tot ongeveer 1,5 tot 2 procent van het vleesgewicht, zodat de eiwitten perfect binden.

Kneed kort en laat het mengsel minstens een half uur rusten in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.

@foodbyremi

This viral doner kebab hack has changed the game for me😭 Trust me when I say this tastes EXACTLY like a takeaway and huge shout out to @mezemike for showing us this trick! I’ve developed this recipe so it’s similar to a UK doner kebab so let me know if you give it a try! #donerkebabrecipe #donerrecipe #viraldonerkebab #donerkebabathome

♬ Disco Sole – Nu Genea

De geniale truc met bakpapier

Nu de truc. Strijk een dunne, gelijkmatige laag gehakt op een vel bakpapier, ongeveer drie millimeter dik. Rol het papier strak op tot een lange sigaar en leg de rol met de naad omlaag op een bakplaat.

Dürüm döner met lamsvlees en rauwkost

Koel de rollen kort zodat ze vorm houden en bak ze in een oven van 200 graden tot net gaar. Rol het papier open, laat even uitdampen en snijd de plak in smalle reepjes.

Voor liefhebbers van knapperige randjes mogen de reepjes nog een minuut onder de grill of in een hete koekenpan. Daardoor krijgt je broodje doner precies de bite die je gewend bent van de kebabzaak. Vul het met groentes naar keuze en je kunt je tanden erin zetten.

Broodje doner
Unsplash

Nieuwe techniek, oud recept

De techniek is misschien nieuw in jouw keuken, maar het idee is al eeuwenoud. Döner kebab ontstond namelijk in het Ottomaanse rijk met vlees dat rechtop langs het vuur draaide en groeide in de jaren 70 van de vorige eeuw in Berlijn uit tot het broodje dat ook heel Europa veroverde.

Hold up: dit is de beste döner kebab van Berlijn

De kern is altijd hetzelfde gebleven. Kruidig vlees, hoge hitte, dun snijden en iets fris ernaast. Thuis hou je die balans met tomaat, komkommer en uiringen met sumak, peterselie en iets zuurs.

Yoghurt met knoflook of wat tahin temt het vet en een kneep citroen zet alles strak. Warm, zacht platbrood vul je royaal met het vlees. De rollen kun je vooruit bakken en drie dagen gekoeld bewaren.

Let bij kipgehakt op een kerntemperatuur van minstens zeventig graden en geef rood vlees na het garen kort rust. Zo til je een internettruc naar een volwaardig broodje doner dat je vanaf nu iedere week wilt eten.

@foodbyremi

ngl it SLAPSSSS who wants a recipe?? IB: @MezeMike #donerrecipe #donerkebabrecipe #viraldonerkebab #donerkebab #donerkebabathome

♬ Lover/Friend (Instrumental) – KAYTRANADA

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.