Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 26 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: geroosterde koolrabi uit de Israëlische keuken

We krijgen geen genoeg van geroosterde knollen! In deze video maakt kookboekenauteur Jigal Krant geroosterde koolrabi: een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Israëlische keuken.

Jigal Krant maakte het kookboek TLV – Recepten en verhalen uit Tel Aviv. Hij at het voor het eerst bij restaurant Dok in Tel Aviv en vond het zó lekker, dat hij het besloot op te nemen in zijn eigen kookboek. Dankzij dit gerecht is koolrabi zijn favoriete groente geworden. Dus dat zegt wel wat!

Geroosterde koolrabi

Geroosterde koolrabi

De koolrabi’s gaan zó in een gloeiend hete oven, op 300 graden. Je hoeft ze niet te schillen of ergens mee in te wrijven, je gooit ze er gewoon in. Jigal tipt nog wel dat je de ventilator van je oven het beste uit kunt zetten, zodat de rook niet door je huis wordt geblazen.

Rooster de koolrabi ongeveer een uur, tot de knollen zwartgeblakerd zijn. Daarna kun je ze pellen. Jigal dient de geroosterde koolrabi op met wat grof zeezout en wat olijfolie van goede kwaliteit erop. Eromheen gaat fijngehakte verse groene peper, verkruimelde feta en wat takjes citroentijm. Da’s weer eens een totaal andere manier om koolrabi te eten!

Koolrabi

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.