Redactie
Redactie Inspiratie 26 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Alles over… koolrabi (+ de lekkerste bereidingen!)

Koolrabi gebruiken we in de thuiskeuken maar weinig. Maar waarom eigenlijk? Het is supergezond en heel makkelijk te bereiden. We laten je daarom graag (opnieuw) kennismaken met deze groentesoort!

Koolrabi kan je herkennen aan een groen- of paarsgekleurde knolvorm van ongeveer zeven tot acht centimeter doorsnede, met een aantal stengels met groene bladeren. Koolrabi is van binnen altijd licht van kleur.

Vaak eten we alleen de knol, maar de stengels met bladeren kan je ook heel goed gebruiken. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze bijvoorbeeld fijn voor een salade.

Koolrabi is familie van de kool en heeft wat betreft de structuur iets weg van radijs. De schil doet denken aan de stengels van een broccoli en de smaak is licht zoet en peperachtig, zoals we dat van andere koolsoorten gewend zijn.

Wat zijn lekkere bereidingen van koolrabi?

Je kan het jezelf heel makkelijk maken door de koolrabi in dunne plakken te snijden met een kaasschaaf of mandoline en te serveren met olijfolie en grof zeezout. Ook lekker met Parmezaanse kaas zoals in deze carpaccio van koolrabi.

Koolrabi carpaccio

Wat je ook kan doen is de koolrabi in reepjes ter grootte van een lucifer snijden en serveren met een Aziatische dressing, avocado en jalapeño. Hier vind je een fijn recept.

Zoals vele andere groenten is koolrabi ook lekker om te roosteren. Snijd de koolrabi in kleine blokjes en doe hem samen met verse kruiden (en eventueel ook andere groenten als wortel of zoete aardappel) in de oven. Dan wordt hij lekker zoet van smaak.

Serveer de geroosterde koolrabi in combinatie met een mooi stuk vlees of vis, zoals in dit recept met zalm.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.