Redactie
Redactie Inspiratie 9 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: geniet van de prachtige trailer van Noma: My Perfect Storm

Vorig jaar schreven we al over de prachtige documentaire Noma: My Perfect Storm. Inmiddels hebben we ook de trailer voor je én weten we wanneer hij in de bios draait. 

In de documentaire zie je het leven en de passie van René Redzepi, kok van restaurant **Noma in Kopenhagen.

Toen chefs René Redzepi en Claus Meyer in 2004 besloten om in hun nieuwe restaurant Noma uitsluitend te werken met ingrediënten uit Scandinavië, werden ze voor gek verklaard.

Deze openhartige kijk in de keuken van het restaurant, en vooral in het hoofd van de geniale perfectionist Redzepi, toont de lange weg die de culinaire vernieuwers moesten gaan tot Noma in 2010 – en daarna nog drie keer – werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld.

Regisseur Pierre Deschamps filmt vanuit allerlei hoeken om de stormachtige en serene momenten in Noma’s keuken te vatten. Meyer, Redzepi, collega-chefs en andere kenners komen aan het woord over het succes, de constante druk om te presteren en de diepe dalen die ze ook meemaakten, zoals toen 63 gasten ziek werden na hun diner bij Noma.

Inmiddels weten we dat Noma eind dit jaar haar deuren zal sluiten, maar niet getreurd: in 2017 opent een ‘nieuw Noma’, op een ruige locatie in de buurt van de vrijstad Christiania in Kopenhagen.

Noma: My Perfect Storm draait vanaf medio 2016 in de Nederlandse bioscoop. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.