Redactie
Redactie Inspiratie 7 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Wordt Veracha de (gezondere) opvolger van Sriracha-saus?

We schreven er al vaker over: Sriracha. Een pittige Thaise chilisaus, gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. De Amerikaanse start-up True Made Foods bedacht een variant: Veracha. Een gezondere versie van de bekende Sriracha-saus.

Wij zijn dol op Sriracha, maar ook in de Verenigde Staten is de pikante saus al jaren ontzettend populair. De standaard saus bevat 5 gram suiker per portie en dat moest anders, aldus de oprichters van True Made Foods.

Zij brachten daarom een voedzame Sriracha bomvol groenten op de markt, gemaakt met cayennepeper, tomaat, spinazie, wortel en pompoen.

In een gezond jasje

Naast Sriracha heeft True Made Foods nog twee andere klassieke sauzen in een gezond jasje gestoken: een tomatenketchup én een BBQ-saus, barstensvol groenten. Zo verandert een guilty pleasure opeens in een gezonde keuze. Tenminste, dat is wat ze bij True Made Foods zeggen.

Of de smaak ook goed is? True Made Foods nam de proef op de som en liet hun ketchup aan een kind proeven. In onderstaande video zie je wat hij van de ‘nieuwe’ ketchup vindt…

Op dit moment zijn de sauzen nog alleen in de Verenigde Staten online te bestellen voor €11,75. Zodra het in Nederland te koop is, laten we jullie dit weten!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.