Redactie
Redactie Inspiratie 1 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Topkoks koken voor Johannes van Dam-film

Voor een zeer speciale (eetlust opwekkende!) film, ‘De keuken van Johannes‘, gaan 10 restaurants in Nederland op maandag 18 juni hetzelfde menu serveren. De opbrengt van deze benefietavond gaat naar de film, die speciaal gewijd is aan de culinair journalist Johannes van Dam.

De eetgoeroe heeft voor elk deelnemende restaurant hetzelfde menu bedacht, wel mogen de restaurants hier een eigen invulling aan geven. De 10 deelnemende restaurants zijn: A la Ferme, Beddington, Bordewijk, De Compagnon, Gebr. Hartering, Lastage, Restaurant As, Rijsel, Toscanini en Zuid-Zeeland. De basis:

koud gerookte makreel — aspergesoep — lam à la poitevine
of
rode mul op z’n Livornees — rabarber en aardbeien met vanille ijs en madeleines

Crowfunding

‘De Keuken van Johannes’ wordt de grootste crowdfunding film die ooit in Nederland gemaakt is. De bedoeling is dat met de film  in 70 dagen 100.000 euro wordt opgehaald. En dit willen ze niet enkel doen via een menu in 10 verschillende restaurants, ook kunnen de ‘funders’ door een financiële bijdrage te leveren een plek op de website krijgen, of een plaats bij het première-diner, een date met Johannes of de gouden versie van de Dikke van Dam. Ook kan je ideeën voor de film inzenden, bijvoorbeeld mooie verhalen over van Dam.

Over de film

In de film kan je alles over de culinair journalist zien, inclusief zijn betweterige kritiek, zijn passie voor de perfecte smaak en het verhaal van de meest boeiendste culinair schrijver van ons land.

De kosten van het diner zijn €100, inclusief wijnen. Kijk hier voor de deelnemende restaurants. Op deze site vind je ook informatie over reserveren bij één van de restaurants op maandag 18 juni.

Johannes van Dam

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.