Redactie
Redactie Inspiratie 1 jun 2012
Leestijd: 3 minuten

Het duurste eten ter wereld

Hoeveel geld heb jij over voor een stukje vlees, een kopje koffie of wat aardappelen? Onderstaande ingrediënten behoren tot de duurste ter wereld. Zou jij het er aan uitgeven…?

Witte truffels
Witte truffels zijn niet gemakkelijk om te vinden, gezien deze onder de grond groeien aan de voet van een eikenboom. Gelukkig worden trouwe viervoeters speciaal getraind om deze heerlijke lekkernij te vinden. Een pond truffels kost ongeveer €2800,-, maar deze prijs fluctueert.

Saffraan
Saffraan is zo’n bijzonder kruid dat het heel voorzichtig met de hand geoogst moet worden. Voor €2100 heb je wel 500 gram in je bezit! Er bestaan wel verschillende soorten saffraan uit verschillende landen, met ook diverse prijzen.

Almas kaviaar
Dat kaviaar prijzig is, dat wisten we al. Maar de Almas kaviaar is toch wel het toppunt van duur. Deze kaviaar, afkomstig van de beluga steur, wordt dan ook nog eens verkocht in een 24-karaats gouden blikje en kost ruim €19.000.

Kopi Luwak koffie
Deze koffie is niet zo bijzonder door de soort koffiebonen, maar wel door het proces dat de koffiebonen doorlopen. De koffiebonen worden namelijk gegeten door de Luwak, een Indonesische civetkat. Het vruchtvlees van de bes wordt verteerd door de maag van de kat, maar de pit komt terecht in de ontlasting van het dier. Hierna wordt het gewassen en licht geroosterd. Voor een pond van deze zeer zeldzame koffie betaal je maar liefst €180.

Tieguanyin thee
Oolong thee kan je voor een paar euro al in de supermarkt kopen. Maar een speciale variant van de oolong thee, Tieguanyin thee, kost iets meer. De prijs voor deze thee kan oplopen tot €5000.

Zwarte Densuke watermeloen
De zeer speciale Densuke zwarte watermeloen wordt alleen geteeld op het Japanse eiland Hokkaido. Daar wordt de vrucht maar 10.000 keer per jaar geproduceerd, wat de vrucht zeldzaam maakt en dus ook erg prijzig. Een meloen van bijna 8 kilo is verkocht voor meer dan €4500.Blauwvintonijn
De blauwvintonijn staat al een lange tijd op het punt om uit te sterven. Het is dan ook niet zo gek dat je de hoofdprijs betaalt voor een stukje van deze vis. De tonijn worden voor maximaal €100 verkocht. Op een Japanse veiling is een blauwvintonijn van ruim 280 kilogram voor €580.000 verkocht. Wat ons betreft laten we deze zeldzame vis lekker zwemmen en eten we andere vissoorten.

Japanse matsutake paddenstoelen
Ook deze paddenstoelen staan op uitsterven door een bepaald soort insect die deze schimmels ook erg lekker vindt! Door de zeldzaamheid kosten deze paddenstoelen dan ook meer dan €1500 per pond.

Kobe beef
Een kilo van dit zeer zeldzame vlees kan al snel oplopen tot zo’n €1000. Het echte originele vlees komt uit Japan, van de zeldzame Japanse Wagye runderen. Laatst is bekend gemaakt dat veel restaurants zeggen dat ze dit vlees serveren, maar in werkelijkheid is het niet het kobe vlees. Lees hier ons artikel over het kobe vlees.

Elandmelk
Als je wat exclusievere melk wilt dan je standaard glaasje koemelk, moet je voor elandmelk gaan. Deze kan je helaas niet bij de supermarkt vinden, maar enkel op privéboerderijen in Zweden. Voor ruim €400 heb je dan een halve liter melk.

La bonnotte aardappelen
Van deze aardappelen zal je niet zo snel friet bakken. Tenminste, dat zou een beetje zonde zijn, gezien je ruim €1200 betaald voor een pondje van deze piepers. De aardappelen worden geteeld op het eiland Noirmoutier, in het westen van Frankrijk.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.