Redactie
Redactie Inspiratie 8 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Toffe workshop: leer chocolade maken bij Sofieke Sparla

Onlangs volgde Culy een workshop chocolade maken bij Sofieke Sparla. Wij vonden het een groot succes en zijn meteen thuis aan de slag gegaan om alle yummy recepten na te maken. Ook dol op homemade chocolade? Dan is er geen betere manier om er thuis mee aan de slag te gaan na een choco-workshop van een expert. 

Sofieke Sparla – zelfbenoemd chocoladegek – is geboren uit creatieve genen en zo’n chocolade-expert. Via de kunstacademie en een korte carrière als dierenverzorger is ze in het culinaire wereldje terecht gekomen. Naast het geven van allerlei kookworkshops organiseert ze ook proeverijen, kinderfeestjes en nog veel meer.

Haar creatieve achtergrond komt nog steeds tot uiting in haar originele en kleurrijke chocoladerecepten én de mooie receptenkaartjes die zelf illustreert.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

Tijdens de workshop leer je alle fijne kneepjes van het chocolade-maken en krijg je handige tips om er thuis ook een succes van te maken. De chocoladeworkshop begint met een (interessant) theoretisch verhaal over de herkomst en eigenschappen van chocolade. Daarna ga je aan de slag met het maken van chocolade-vullingen, lopende ganache, het versieren van bonbons en leer je chocolade tempreren.

De beste biologische ingrediënten

Sofieke maakt alleen maar gebruikt van biologische producten van de hoogste kwaliteit omdat dit nou eenmaal ‘fijner werkt en lekkerder is’, aldus Sofieke. Zelf is ze fan van de biologische, Amsterdamse chocolade van de Chocolate Makers, deze wordt dan ook gebruikt in de workshops.

Wij kunnen het ons haast niet voorstellen, maar ben je géén liefhebber van chocolade? Naast workshops chocolade en bonbons maken kun je bij Sofieke ook terecht voor sushi-, patisserie- en tapasworkshops.

Inschrijven

Er zijn in totaal 8 workshops waar je je voor kunt inschrijven. De workshops vinden plaats op een door Sofieke gekozen locatie in Nederland óf bij je thuis. Een bonbon-workshop van 2,5 uur kost €35,- per persoon, inclusief BTW.

chocolade-1chocolade-3
Chocolade-5Chocolade-4

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.