Redactie
Redactie Inspiratie 8 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy interviewt: de Parijse Séphora Saada van cheesecakewinkel She’s Cake

Via Le Cordon Bleu ontmoet Culy’s Marina veel mensen in de internationale culinaire wereld. Onlangs kwam ze in contact met Séphora Saada, eigenaresse van een cheesecake winkel in Parijs en schrijfster van een eigen kookboek. Speciaal voor Culy interviewde Marina haar. 

Een combinatie van doorzettingsvermogen, talent en geluk: dat is wat er nodig was om een eigen cheescake winkel te beginnen in Parijs en een eigen kookboek te schrijven vol met recepten. In haar winkel She’s Cake raakte ik in gesprek met eigenaresse Séphora Saada en was meteen onder de indruk van haar persoonlijkheid. Het is niet makkelijk om een nieuw Amerikaans concept neer te zetten in een land waar iedereen gek is op de typische Franse taartjes!

winkel she's cakeshes cake winkel 1

Vijf vragen aan deze ambitieuze jongedame:  

Waar heb je al je patisserie kennis opgedaan?

Ik heb op een patisserieschool gezeten in Parijs. Daar leerde ik het patisserievak, maar ook veel over het werk als bakker.

Hoe ben je op het idee gekomen dit concept te introduceren in Parijs?

Doordat ik zoete én hartige cheesecake’s erg interessant vond kwam ik op het idee. Cheesecake is over de hele wereld erg populair, maar in Frankrijk was het nog niet echt bekend. Toen ik net begon was voornamelijk op zoek naar de perfecte balans wat betreft de Franse finesse in een cheesecake.

She's cake 1she's cake 4

Cheesecake is een Amerikaans product. Hoe lukt het je om te concurreren met alle Franse patisseriers?

Ik neem al mijn kennis mee in het product en speel vooral met het visuele aspect door middel van styling op het bord.

Waar komt je inspiratie vandaan voor alle smaken cheesecake?

Ik hou van mooi en lekker eten en mijn inspiratie vloeit voort uit mijn passie voor het vak. Doordat ik zo gek ben op mijn de patisserie bedenk ik regelmatig nieuwe smaken vanuit mijn eigen fantasie.

Wat is jouw favoriete cheesecake?

Mijn favoriete, zelfgemaakte cheesecake is de Fujiyama ( slagroom en aardbeien). Het is een erg simpele variant, maar ik ben gek op verse aardbeien. Daarnaast is hij geïnspireerd op de Japanse Matsuri, een taart op basis van genoise, slagroom en aardbeien. Als knipoog naar deze taart heb ik hem een Japanse naam gegeven.

Benieuwd naar de prachtige cheesecakes van Séphora? Breng dan een bezoekje aan haar winkel in Parijs, want die is echt de moeite waard!

Wil je toch echt liever zelf aan de slag? Dan moeten we je voor nu helaas teleurstellen. Momenteel is het boek alleen nog in het Frans verkrijgbaar, maar het zal wegens doorslaand succes binnenkort ook in het Engels verschijnen. 

She’s Cake
20 Avenue Ledru-Rollin, 75012 Paris, France

shes cake 6She's cake 2She's cake 3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.