Redactie
Redactie Inspiratie 8 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Toffe trend: groenten en fruit verbouwen in je eigen keuken

Van Amsterdam tot New York: overal houden foodies zich bezig met de urban gardening trend. Het eten van vers, lokaal en het liefst ook biologisch voedsel wordt steeds belangrijker. Je kunt natuurlijk zelf bosuitjes kweken in je vensterbank of in de buurt een moestuintje beginnen maar je kunt het ook grootser aanpakken. 

Met deze ‘Kitchen Nano Garden’ van Hyundai bijvoorbeeld: een high-tech installatie waarmee je groenten en fruit in (!) je keuken kunt laten groeien.

De metalen stellage bestaat uit een soort lades met elk een ingebouwd water-, licht- en voedingssysteem. Omdat je zelf kunt afstemmen hoeveel licht, water en voeding je plantjes krijgen, kies je ook zelf hoe snel ze groeien. Er komt dus geen straaltje zonlicht of spatje regenwater aan te pas!

De Kitchen Nano Garden is trouwens ook geschikt voor iedereen die (net als wij) niet gezegend is met groene vingers. Zodra je je plantjes in je enthousiasme namelijk te veel (of juist te weinig) water of licht hebt gegeven, gaat er een alarm af. Een soort urban gardening 2.0 dus.

Wat vind jij van dit concept? Té futuristisch of denk je dat het kan bijdragen aan het stimuleren van bijvoorbeeld lokaal voedsel voor iedereen?

nano-1nano-2nano-3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.