Redactie
Redactie Inspiratie 17 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Tips voor de perfecte spaghetti carbonara

Het klassiek gerecht spaghetti carbonara kent vele verschillende bereidingswijzes. Hoewel het een erg simpel gerecht is, heeft ook dit gerecht even wat aandacht en tijd nodig zodat het een perfecte maaltijd wordt. Hier wat tips voor het maken van deze klassieker.

Tips voor de perfecte spaghetti carbonara

Laat de spaghetti niet te gaar worden
Eigen geldt deze regel altijd voor het koken van pasta. Wanneer je pasta te gaar is, gaat het plakken en verliest het smaak. Iets wat je niet wilt in je lekkere gerecht.

Wees niet te zuinig met spek
Gebruik gerust meer spek dan aangegeven staat, zolang de ingrediënten maar in proportie zijn. Let er ook op dat je goed vlees gebruik. Ook al heb je slechts een paar ingrediënten nodig in een recept, let altijd op de kwaliteit.

Verse eieren en kaas
Gebruik altijd verse eieren! Het lijkt misschien alsof het weinig uitmaakt, maar de smaak kan ineens heel anders zijn wanneer je eieren niet vers meer zijn. Dit geldt hetzelfde voor kaas, gebruik een goede Parmezaanse kaas of pecorino, en geen simpele supermarkt kaas.

Snelheid
Bij spaghetti carbonara is het van belang dat je het gerecht snel afmaakt zodra de pasta gekookt is. Zodra de pasta uitgelekt is, moeten de eieren er gelijk doorheen, zodat de pasta nog warm is en de eieren kunnen stollen door de warmte.

Peper
Gebruik voor de finishing touch verse peper om het geheel op smaak te brengen.

Kijk hier voor het recept voor Spaghetti Carbonara.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.