Redactie
Redactie Inspiratie 10 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Tips om je kerstdiner voor te bereiden

De drukste maand van het jaar is al lang en breed aangebroken en dus mogen we weer ongegeneerd op zoek gaan naar recepten voor het kerstdiner. Dagenlang naar de meest goddelijke gerechten zoeken is heerlijk, maar nóg fijner is het als je zoveel mogelijk kunt voorbereiden. Daarom een aantal tips om je kerstdiner vooruit te plannen. 

Recepten verzamelen en opslaan

Voor ons is de voorpret misschien wel het leukste deel. Avonden lang recepten uitpluizen in oude kookboeken, tijdschriften en natuurlijk Culy.nl. Doe dit ruim van tevoren, zo zit er geen haast achter.

Vind je recepten online, plak ze dan allemaal in Word en print ze uit. Of neem je tablet of laptop mee de keuken in!

Recepten testen

Ga het liefst voor gerechten die je al kent, zo weet je zeker dat ze lukken en waar je op moet letten.

Wil je juist nieuwe gerechten proberen? Snappen we volledig. Wel geven je dan de tip mee om ze van tevoren een keer te testen. Zo valt je diner in ieder geval niet in de soep!

Boodschappen bestellen

Staat je menu vast? Dan is het tijd voor de boodschappen. Zelf delen we bij grotere etentjes de boodschappenlijst in op volgorde van de looproute, wat een tikje overdreven klinkt (we know), maar uiteindelijk in de supermarkt heel veel scheelt. Maak daarbij onderscheid tussen de dingen die je al een week (of eerder) van tevoren kunt halen, en de verse producten voor het laatste moment.

Nog makkelijker is het om je boodschappen te laten bezorgen. De grote supermarkten hebben bezorgdiensten, en ook steeds meer luxe leveranciers bezorgen de lekkerste ingrediënten bij je thuis. Denk bijvoorbeeld aan Lindenhoff, ZTRDG en Directly From.

Keukenmachines van zolder halen

Nu je de belangrijkste dingen achter de rug hebt, is het tijd om de zolder op te gaan en keukenkastjes in te duiken. Want bij een uitgebreid diner, komen de echte gadgets om de hoek kijken.

Loop daarom de gekozen recepten na en check welke apparaten en keukenhulpjes je nodig hebt. Haal ze het weekend van tevoren uit de kast, dat scheelt weer een lading stres tijdens het koken.

Tafeltje dekje

Tot slot: hoe ga je je tafel dekken? Ga je voor simpel en klassiek? Of pak je het liefst uit met mooie naam- en menukaartjes, je mooiste servies, versieren?

Denk ook hier ruim op tijd over na, zodat je alles goed kunt voorbereiden en je wanneer het eenmaal zo ver is ultiem kunt genieten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.