Tip: vries kruiden in olie in
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F02%2Fijsblokjes-kruiden-boter-stock.jpg)
Koop je graag verse kruiden maar merk je dat ze snel slap en bruin worden? Vries dan porties in! Deze tip hadden we al eerder, maar nu is -ie eigenlijk nog slimmer: vries je kruiden in olie in.
Hoe doe je het?
– Kies ‘harde’ kruiden, zoals rozemarijn, salie, tijm en oregano. Deze werken het beste bij het invriezen; ‘zachte’ kruiden als munt, basilicum en dille zijn minder geschikt en kun je beter vers gebruiken.
– Je kunt zelf bepalen of je de kruiden eerst fijnhakt of scheurt of heel laat in de blokjes. Je kunt ook een combinatie maken.
– Giet (extra vergine) olijfolie of gesmolten boter over de kruiden in de ijsblokjesvorm. Wij vinden olie het prettigst.
– Dek af met plastic folie en vries een nachtje. Haal de volgende dag de blokjes uit de vorm en bewaar ze in een diepvrieszakje (labelen is handig!)
– Gebruik een of meerdere blokjes bij het maken van soepen, stoofpotten, sauzen, et cetera. Enjoy!