Redactie
Redactie Inspiratie 11 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Theo Chocolate is de eerste biologische chocolade uit Amerika

Waar we in Nederland trots zijn op de eerlijke chocolade van Tony’s Chocolonely, hebben ze in Noord-Amerika sinds 2006 Theo Chocolate. Deze chocolaterie is opgericht door twee gepassioneerd mannen met een missie: de beste chocolade mogelijk verkopen en daarmee ook anderen kunnen helpen.  

Theo Chocolate is dus een chocolaterie in Seattle, Amerika, maar ze hebben een wel heel ambitieus doel: van de wereld een mooiere plek maken dan het nu is. Hoe ze dat doen? Door alleen de meest duurzaam mogelijke chocolade te produceren.

Hoe het allemaal begon…

Het verhaal startte in 1994 toen oprichter Joe Whinney begon met het importeren van biologische cacaobonen naar de Verenigde Staten.

Door goede relaties op te bouwen met een aantal cacaoboeren en -producenten in Centraal-Amerika en Afrika, kwam zijn uiteindelijke doel steeds dichterbij: zelf chocolade maken en zijn passie voor Fair Trade chocolade delen met de rest van de wereld.

Tien jaar later begon Joe samen te werken met Debra Music. Door haar kennis op het gebied van marketing en het neerzetten van een merk bleken ze een perfect team. Samen ontwikkelden ze dan ook Theo Chocolate, inclusief een fabriek én een groep collega’s.

In 2006 was het eindelijk zover: Theo Chocolate werd officieel geopend en de eerste in de V.S. geproduceerde chocolade was een feit.

Puur & duurzaam

Vandaag de dag, bijna tien jaar verder, wordt de chocolade nog steeds gemaakt en gebruiken ze net als in het begin alleen de puurste en meest duurzame ingrediënten mogelijk. En doordat ze elke stap in het proces zelf in de hand hebben, weten ze precies wat er gebeurt en kunnen ze garanderen dat de repen écht Fair Trade zijn.

In het assortiment vind je verschillende repen, bonbons en caramel, maar ook peanutbutter cups, marshmallows, cocoa nibs en coconut bites. Allen omhuld met een flinke dosis chocolade en gemaakt van de beste en lekkerste ingrediënten.

 

Chocolade kijken & shoppen

Net als de fabriek vind je ook de winkel in Seattle. Hier kun je de chocolade ter plekke kopen én zien hoe het wordt gemaakt in de fabriek.

Leuk is dat er dagelijks verschillende rondleidingen worden georganiseerd, zodat iedereen kan meemaken hoe het er in een chocoladefabriek aan toe gaat.

Ook heeft Theo Chocolate een webshop, maar het is helaas (nog) niet mogelijk om te bestellen vanaf een adres buiten de Verenigde Staten.

Wil je wel genieten van de lekkerste chocoladecreaties? Bestel dan het gelijknamige kookboek en ga binnenkort zelf in de keuken aan de slag!

Theo Chocolate
3400 Phinney Avenue North

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.