Redactie
Redactie Inspiratie 3 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Tentoonstelling van álle gerechten van elBulli in Londen

Jarenlang was elBulli in Spanje het beste restaurant ter wereld, maar op 31 juli 2011 sloot het voorgoed haar deuren. Voor dat moment bestierde de briljante Ferran Adrià de keuken en maakte hij de meest bijzondere, moleculaire gerechten. Om ervoor te zorgen dat elk gerecht er precies hetzelfde uit zou zien, maakte hij samen met zijn team plastic modellen. Nu, twee jaar na sluiting, zijn de voorbeelden tentoongesteld in Londen’s Somerset House, genaamd The Art of Food. 

Aan het begin van de tentoonstelling leer je Ferran kennen tijdens zijn laatste dagen in het restaurant aan de hand van de film The Last Waltz. Een mooie opening, waarna je vervolgens langzaamaan kennismaakt met de geschiedenis van misschien wel het meest creatieve en culinaire brein ooit. Van het simpele begin, tot de eerste, tweede en derde ster en uiteindelijk het sluiten van elBulli.

Het meest opvallende gedeelte van de tentoonstelling zijn de gerechten in alle vormen en maten. Hier zie je de tekeningen, video’s, het keukengerei, de spectaculaire methodes en niet te vergeten de modellen die ervoor zorgen dat elBulli het beste restaurant ter wereld werd.

Bron: Wallpaper
Bron: Wallpaper
Bron: Wallpaper

Tot slot wordt een stuk van The elBulli Foundation laten zien. Deze bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een museum voor het bewaren van alles wat Ferran heeft gemaakt en bereikt, een culinair labaratorium en Bullipedia. Zijn naslagwerk voor alles wat met elBulli’s keuken te maken heeft gehad.

Tot 29 september kun je een kijkje nemen in het prachtige gebouw in Londen. Kaartjes kunnen zowel online als ter plekke worden gekocht voor omgerekend €11,47 per persoon en slechts €5,73 als je op een maandag gaat.

The Art of Food
Somerset House, Londen

Bron: Wallpaper
Bron: Wallpaper
Bron: Wallpaper
Bron: Wallpaper
Bron: Wallpaper

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.