Redactie
Redactie Inspiratie 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf heerlijke temaki handrolls

Zelf sushi maken is leuk helemaal niet zo moeilijk, maar heb jij wel eens temaki (handrolls) gemaakt? Deze puntzakjes eet je zo uit de hand en kan je vullen met de lekkerste dingen.

Temaki is misschien wel de makkelijkste manier van sushi maken, je stopt gewoon alle ingrediënten in het nori-vel en vouwt het in de vorm van een hoorntje. Het is wel belangrijk dat de onderkant goed dicht is, zodat niet alles er uit valt. Temaki betekent trouwens ‘handgemaakt’ in het Japans: heb je weer wat leuks om te vertellen aan tafel.

Rollen

In het onderstaande filmpje legt Adam Liaw van Masterchef Australia jou haarfijn uit hoe je zo goed mogelijk een handroll in elkaar zet. Het filmpje is vrij uitgebreid, vanaf minuut 3.30 begint het rollen.

Vullen

Nu je de techniek onder de knie hebt is de vraag waar jij al je temaki mee gaat vullen. Dat kan je werkelijk met alles doen, van de standaard California vulling (rijst, krabvlees, komkommer, avocado en Japanse mayonaise) tot iets exotisch als zee-egel. Wij helpen je alvast op weg:

Krab

Van de California roll hebben ze in Japan nog nooit gehoord, maar stiekem vinden we hem toch heel erg lekker. Gebruik dan wel echte krab en geen surimi. Met nog wat zalmeitjes maak je je California temaki helemaal af.

Vega

Voor vegetariërs is sushi misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar temaki kan ook heerlijk zijn zonder rauwe vis. Maak bijvoorbeeld deze variant met allemaal verschillende groenten.

Spicy zalm

In dit recept wordt zalm op smaak gebracht met sesamzaadjes, sjalot en sriracha. Lekker pittig dus, wat heerlijk samen gaat met de zachte sushirijst.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.