Redactie
Redactie Inspiratie 25 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Survivaltips voor singles in de keuken

Als je alleen woont heb je waarschijnlijk vaak een moment dat je denkt: “was er maar iemand om me te helpen”. Vervelende glazen potten gaan niet open en restjes eten en drinken zijn aan de orde van de dag. Op de website Buzzfeed vonden we de handigste survivaltips voor alleenstaanden.

1. Gebruik een elastiek bij het openen van potjes

Het gebeurt zo vaak dat je een glazen pot niet open krijgt. Tip: doe er een rubber elastiek om en gebruik het om grip te krijgen op de pot.

2. Voorkom het verdwijnen van prik in frisdrank

Als je een fles frisdrank meer dan één keer opent verdwijnt vaak de prik als sneeuw voor de zon. Om dit te voorkomen schud je de fles – met de dop erop – voordat je het terugzet in de koelkast. Zo blijft de prik er zeker een week in zitten.

3. Bewaar je beslag in een ketchupfles

Voor het perfect doseren (en bewaren) van je pannenkoekenbeslag doe je het in een schone ketchupfles, hierdoor kan je precies genoeg beslag in je pan doen en zet je het zo terug in de koelkast.

4. Doe een laagje vochtig keukenpapier op je opnieuw op te warmen eten

Door een laagje vochtig keukenpapier op je eten te leggen voordat het de magnetron ingaat voorkom je dat het hard en droog wordt, wat vaak bij brood en pasta gebeurt.

5. Koop lang houdbare melk

Het klinkt misschien iets minder lekker, en is het vaak ook, maar zeker bij het opschuimen voor je koffie is het ideaal: lang houdbare melk. Vaak is het nog goedkoper ook en zo heb je niet het probleem dat je aan het eind van de week je melk moet weggooien.

6. Gebruik een tang voor het pakken van spullen

De perfecte tip als je niet al te lang bent, gebruik een keukentang om spullen te pakken die te hoog op een plank staan. Pas wel op dat je niet te zware dingen pakt!

7. Bewaar je restjes wijn in glazen potjes

Glazen potjes zijn ideaal voor het bewaren van overblijfsels, zo ook voor wijn.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.