Redactie
Redactie Inspiratie 13 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

De allertofste plekken voor streetfood in Tokyo

In veel Aziatische laden vind je straten vol tafeltjes, karretjes en kraampjes met daarop het lekkerste streetfood. In Japan kom je dat veel minder tegen. Toch vonden wij in Tokyo een aantal plekken waar je – ook daar – lekker én voor een goede prijs op straat kan eten.

In de Japanse cultuur wordt het onbeleefd gevonden als men loopt en eet tegelijk. Vandaar ook dat eetkraampjes in Tokyo schaars zijn. Toch wil je tijdens een tripje naar deze Japanse stad ook wel eens snel een hapje kunnen eten, nietwaar? Daarom: de allertofste plekken voor streetfood in Tokyo

Tsukiji

Dé vismarkt van Tokyo is Tsukiji. Beroemd om zijn tonijnveiling die nog vóór zonsopgang plaatsvindt, maar als je niet van vroeg opstaan houdt kan je hier ook overdag terecht voor een goede oester. Óf ga sashimi proeven: kleine stukjes vis liggen klaar om – vaak gratis – opgegeten te worden.

Bron: Flickr

Chuka Soba Inoue

Voor een bord dampende ramen (noodle soep), blijf je bij de Tsukiji vismarkt in de buurt. Aan de rand van de markt, langs de main road, vind je Chuka Soba Inoue. Hier komen mensen voor een snelle hap en er staat dan ook altijd een rij. Één van de zeldzame plekken in Tokyo waar mensen op straat hun kommetje ramen eten.

Bron: Flickr

Omoide Yokocho

Omoido Yokocho is een smalle steeg van nog geen 100 meter lang, gevuld met kleine authentieke yakitori-barretjes. Bijna niemand spreekt hier Engels, dus je kunt het beste aanwijzen wat je lekker lijkt. De naam van deze steeg betekent memory lane, maar wordt ook wel piss alley genoemd…

Bron: Flickr
Bron: Flickr

Ameyoko Market

Ameyoko is een afkorting van Ameya Yokocho, wat snoepwinkel-straat betekent. Oorspronkelijk werd hier vooral snoep verkocht. Tegenwoordig is er echter van alles op deze markt te vinden. Kijk ook vooral uit naar de fruitsticks: verfrissend vers fruit op een stokje.

Bron: Flickr
Bron: Flickr
Bron: Flickr

Bierautomaten

In Tokyo vind je automaten voor van alles: van hardgekookte eieren tot ondergoed. Maar het fijnste is misschien wel een lekker gekoeld biertje. Vooral als je net lekker voldaan van de markt afkomt. Je vindt de automaten op vrijwel elke hoek van de straat.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.