Redactie
Redactie Inspiratie 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je: The Butchery maakt spareribs met stroopwafel (!)

Ze zijn er in alle soorten en maten: spareribs. Maar toen wij het nieuws lazen dat The Butchery exemplaren met stroopwafels verkoopt, waren we even stil. Want waarom heeft niemand deze geniale combi van spareribs met stroopwafels eerder bedacht?

Experiment

Dé online kwaliteitslager van Nederland die niet vies is van een experiment: The Butchery. Dat blijkt wel weer uit deze samenwerking met ambassadeur Jeremy van Black Gold Smokehouse. Jeremy vroeg namelijk zijn volgers op Instagram welke smaak zij het liefst wilden zien bij de rack ribs van The Butchery en daaruit kwam het unanieme verrassende antwoord: de Hollandse stroopwafel.

Proces

Zo gezegd zo gedaan, zou je denken. Nou nee. Want hoe ervaren Jeremy ook is en hoe leuk hem de Hollandse stroopwafel leek als Engelsman zijnde, ook de zelfbenoemde “BBQ Jedi” krabde zichzelf even achter de oren na het horen van deze suggestie.

Jeremy: “Ik was lichtelijk bang voor hoe ik dit in ‘s werelds naam ging doen. Het zijn tenslotte twee hele bijzondere smaken en iets zoets combineren met vlees vergt veel aandacht en creativiteit.” Maar, altijd in voor iets vernieuwends, ging hij aan de slag.

Hollandse stroopwafel spareribs

En dat resulteerde in dé ultieme Hollandse ribs. “Perfect in balans én een echte showstopper”, aldus Jeremy. Hij gebruikte hier St. Louis style ribs voor, maar baby backs zouden ook een prima resultaat opleveren. De botermalse rib blijkt een gouden combi te zijn met de textuur van de stroopwafel en de stroop werkt geweldig voor een een mooie glanzende glaze. Ook koos Jeremy voor bacon als een zoute tegenhanger.

Het geheel vergt wat tijd en aandacht, maar dan heb je ook wat. Het exacte recept vind je op de site van The Butchery, voor meer BBQ recepten is het Instagram account van Black Gold Smokehouse ook zeker een bezoekje waard. Smaak te pakken? Probeer ook eens deze zoetzure spareribs en check vooral onze gouden tip om taaie spareribs te voorkomen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.