Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De bekende Aziatische snoepjes van de toko op een rijtje

Je wil ze zo snel mogelijk van de verpakking ontdoen, ook al is die verpakking nog zo aantrekkelijk. Want het snoepje zelf is nóg leuker. We hebben het over de Aziatische snoepjes die je in de toko ziet liggen en tegenwoordig ook steeds vaker krijgt na afloop van een maaltijd in verschillende restaurants. Wie wordt er nou niet gelukkig van?

Wij ontdekken steeds weer nieuwe parels, maar de meest bekende zijn hoogstwaarschijnlijk de volgende exemplaren. Hoeveel ken jij er?

White rabbit

Dit langwerpige snoepje (met – hé verrassend – een konijn op de verpakking) is gemaakt van melk, zacht en lekker chewy. De verpakking in de ‘echte’ verpakking is gemaakt van sticky rice en kun je dus hartstikke opeten. Maakt ‘m extra leuk.

White rabbit
Bron: Unsplash

Jelly candy

Een zeer begrijpelijke – want welk kind houdt niet van jelly – is ook de hele range jelly cups. Dit zijn kleine ronde plastic cups gevuld met jiggly jelly substantie, zeg maar een combi tussen een drilpudding en een winegum, in allerlei smaken en de meest vrolijke kleuren. Wij kennen ze vooral met lychee of kokos, maar de keuze is reuze.

Lucky candy

Volgens traditie wordt Lucky candy uitgedeeld tijdens Chinees Nieuwjaar. De kleine snoepjes zijn – uiteraard – weer lekker zoet, hebben een aardbeiensmaak en zijn te herkennen in de toko aan de rode cellofaan verpakking met goudkleurige details. Acute trek gekregen in deze Lucky candy’s? Je bestelt ze hier.

Lucky Candy
Bron: Jason Leung

Haw Flakes

Een iets andere categorie dan de zoete kleine snoepjes van hierboven, zijn Haw flakes. Anders door zowel de vorm, grootte als verpakking. Haw flakes zijn namelijk platte schijfjes, gemaakt van de vrucht van de Chinese meidoorn. Per stuk zijn ze zo’n 2 millimeter dik, maar wel verpakt met meerdere tegelijk. Erg gewild snoep voor kinderen, getuige ook deze ode bij onze collega’s van Bon Appétit. Erg verrassend is ook de verpakking: cilindervormen die doen denken aan Chinees vuurwerk.

Shelly Senbei zoete rijstcrackers

Geïntroduceerd in 1992 en inmiddels een zeer populaire Chinese snack. Deze zoet-zoute ronde rijstcrackertjes zijn hoogstwaarschijnlijk de minst ongezonde van ‘t stel. Maar ook hierbij geldt: gevaarlijk dooreetgehalte.

> Ben je nou toch bij de toko en verkopen ze er ook Indonesische snacks? Pak dan meteen deze lijst er even bij.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.