Redactie
Redactie Inspiratie 2 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Slimme tip om gaarheid van vlees te checken

Sommige mensen houden meer van een doorgebakken biefstukje, terwijl anderen liever een rood stukje vlees op hun bord willen zien. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om te zien of je vlees medium of medium rare is.

Je kan hier een vleesthermometer voor gebruiken, of je kan je dit handige trucje toepassen! Je kan namelijk met behulp van je hand testen hoe het vlees gebakken is.

Echte culy’s kennen deze tip natuurlijk al, maar altijd goed om nog even extra te laten weten:

Rauw
Open je handpalm en ontspan je hand. Neem de wijsvinger van je andere hand en druk op het gebied tussen de duim en de pols. Het vlees voelt zacht aan maar veert niet volledig terug.

Rare
Druk de top van je wijsvinger tegen de duim van dezelfde hand. Druk op het gebied tussen de duim en de pols.

Medium-rare
Druk met je middelvinger tegen het topje van je duim van dezelfde hand. Het gebied onder de duim voelt nu iets steviger aan maar veert nog steeds een beetje terug.

Medium
Druk voor medium je ringvinger tegen het topje van je duim. Je voelt dat het vlees onder je duim al een stuk steviger aanvoelt.Well-done

Om te checken of het vlees well-done is druk je het topje van je pink tegen het topje van je duim. Het vlees is op deze manier het stevigst en veert het minst terug.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.