Redactie
Redactie Inspiratie 20 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Slimme tip: groenten stomen zonder stoomoven

Slechts een fractie van de bevolking mag zich gelukkig prijzen omdat zij wél een fantastische stoomoven in hun keuken hebben. Voor de rest van de bevolking wordt de optie stomen veelal vergeten of als onmogelijk gezien. Maar niets is minder waar!

Op de blog Blogilates vonden we dé tip waarmee elke foodie zonder waanzinnige stoomoven alsnog z’n groenten kan stomen. Schrik niet, magnetron is hier het sleutelwoord.

Het enige wat je hoeft te doen, is in een glazen kom een klein laagje water met de in stukken gesneden groenten te doen, en hierop een bord te plaatsen. Zodra het kleine laagje water warm wordt zal het proberen te ontsnappen in de vorm van stoom, hierdoor worden je groenten dus prachtig mooi gestoomd.

Door het plaatsen van een bordje of deksel blijft de stoom in de kom en dus bij de groenten wat uitdroging voorkomt. Waar veel mensen snel geneigd zijn te denken dat de magnetron alle waardevolle voedingsstoffen uit het eten haalt, kunnen we met een gerust hart zeggen dat met deze methode dit stukken minder zal zijn. Bij het opwarmen van producten gaat er altijd een deel van de voedingsstoffen verloren, dit is echter niet te voorkomen en gebeurt nog meer wanneer je je eten op hoog vuur kookt.

Pak een schaal met een beetje water en je groenten en vergeet het vooral niet af te dekken en stoom je heerlijke groenten op 500 watt (of lager). Oefening baart kunst, voel om de minuut hoe ver je groenten zijn en kom er zo achter wat voor jou de beste bereidingstijd is.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.