Redactie
Redactie Inspiratie 25 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Dé trend in Amerika: shakes met pindakaas

Er zijn zo van die momenten dat we pindakaas wel óveral bij kunnen eten. Op een cracker, in een tosti met banaan of door koekjesdeeg… In Amerika hebben ze nu iets nieuws – en briljants! – bedacht. Daar mixen ze pindakaas namelijk door hun (milk)shakes.

Een lepel pindakaas door je smoothie of milkshake, waarom ook eigenlijk niet? Bij de Amerikaanse hamburgerketen Shake Shack staat het op het menu (870 calorieën, hoppa) en ook bij DMK Burger Bar in Chicago hebben ze een góddelijke peanut butter shake.

Bron: Flickr

Recepten

Heb je geen tripje naar Amerika op de planning staan? Geen zorgen! Wij selecteerden de lekkerste combinaties en recepten voor een smoothie met pindakaas in de hoofdrol.

Pindakaas en banaan zijn beste vrienden. Combineer ze in een smoothie voor een eitwitrijk ontbijt. We vonden hier een goed recept. Heel simpel: je blend voor een grote smoothie 1 banaan met 250 ml yoghurt, 25 gram pindakaas, 100 ml amandelmelk en wat kaneel en nootmuskaat, en als je wil nog 2 theelepels chiazaad. Zo lekker!

Ook een goede match: dadels met pindakaas. Je kan ook een pindakaas met stukjes hazelnoot gebruiken, zoals in dit recept. Wil je jezelf trakteren op iets lekkers? Maak dan deze smoothie met pindakaas en chocolade…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.