Redactie
Redactie Inspiratie 15 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Sergio Herman maakt studenten kookboek: Pimp Your F**king Kotfood

Sergio Herman, de chefkok die we kennen van zijn geweldige restaurants waaronder het met 3 Michelinsterren bekroonde Oud Sluis, heeft een nieuw kookboek uitgebracht.

Voor ‘Pimp You Fucking Kotfood’ (kotfood betekent studenteneten in het Vlaams) stuurden ruim 400 studenten hun lekkerste studentenrecepten in. Sergio maakte een selectie van de ingestuurde recepten en ‘pimpte’ hun gerechten met kleine ingrepen zoals het gebruik van smaakmakers of verse kruiden.

Leuk is dat alle foto’s door de studenten zelf gemaakt zijn, en niet zoals we gewend zijn met professionele camera’s en foodstylisten. De uiteindelijke gerechten zijn door fotograaf Tony Le Duc gefotografeerd.

In het boekje zitten naast de recepten ontzettend veel tips en geeft Sergio antwoord op vragen als ‘Wat moet er in je voorraadkast zitten?’ , ‘Hoe beperk je de schimmel op je confituur?’ en ‘Wat doe ik met de restjes?’. Tot slot vind je het hoofdstuk ‘Sergio op Kot’ waarin hij een aantal recepten geeft die hij voor zichzelf in zijn studentenkamer zou maken.

Het boekje kost slechts €9,95 en is hier  te koop.

Kotfood2Kotfood5Kotfood4kotfood3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.