Redactie
Redactie Inspiratie 15 okt 2012
Leestijd: 3 minuten

Culinair student Marina verklapt ‘Les secrets de Paris’: deel 3

Bonjour! Ik ben Marina, 23 jaar en studente aan Le Cordon Bleu in Parijs. Vanaf nu zal ik regelmatig op Culy.nl bloggen over mijn culinaire avonturen in deze prachtige stad, les meilleurs spots delen én verklappen hoe het is om te studeren aan een van de meest prestigieuze kookopleidingen van de wereld.

Deze keer: genieten van alle fijne, culinaire plekjes die Parijs rijk is.

culy0002

Als je erg van traditioneel Frans eten houdt, dan ben je in Parijs op de goede plek. Nadat je een romantische wandeling hebt gemaakt door Les Tuileries warm je heerlijk op onder het genot van een kop warme chocolademelk bij Angelina. Deze theesalon bestaat al sinds 1903 en verkoopt naast de lekkerste warme choco de meest heerlijke taartjes. Je geniet van alle lekkernijen in een Parijse salon zoals je die kent van de films en foto’s: prachtige muren en plafonds met een klassiek en chique interieur. Vergeet niet een kijkje te nemen in Angelina’s boutique: hier koop je chocoladepoeder in prachtige blikjes zodat je ook thuis kan genieten van de Parijse lekkerheden.

Nokia foto's 045

Genieten van een heerlijke wandeling door Les Tuileries

Marina

Vlakbij het Louvre zit een van de Corsicaanse parels van Parijs: A Casaluna. De keuken van dit restaurant komt oorspronkelijk uit Corsica maar kent veel invloeden uit de klassieke, noord-Franse keuken. Het heerlijke eten wordt opgediend door alerte en vooral vriendelijke obers, daarnaast is dit ongetwijfeld één van de weinige restaurants in Parijs met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding.

Het traditionele Franse decor ademt een comfortabele sfeer en heeft toch een vleugje glamour door de grote, gouden spiegels. Het menu heeft een grote keuze aan de meest lekkere gerechten, maar mijn favoriet zijn toch wel de gemarineerde sardientjes op gekonfijte paprika gevolgd door gebakken makreel met citroensmaak en kruimige aardappelpartjes.

Marina3Marina2

Omdat ik vaak voor mijn opleiding op Le Cordon Bleu in aanraking kom met keukenartikelen en er in Parijs veel goede zaken zijn, deel ik graag wat adresjes met jullie. Professioneel of niet: het is vast en zeker een goede aanvulling voor je kennis of collectie keukenartikelen zijn. Fijn is dat de meeste zaken vlakbij elkaar liggen waardoor je niet stad en land hoeft af te zoeken.

Duthilleul et Minart
14 Rue de Turbigo
Dit is een goede plek om een koksbuis te kopen met bijpassende schoenen, ook verkopen ze hier klassieke Franse schorten, die leuk zijn als souvenir. Als je geluk hebt is de eigenaresse aanwezig en borduurt ze graag je naam in een desgewenste kleur op je koksbuis of schort.

Mora
13 Rue Montmartre
Mora is een paradijs als het op keukenattributen aan komt, bedenk het en ze hebben het.

La Bovida
36 Rue Montmartre
Om de hoek bij Mora vind je La Bovida, een zaak met twee verdiepingen vol keukenattributen die zich onderscheidt van Mora doordat het meer gericht is op de thuiskok. Je zult er een grote selectie Le Creuset pannen vinden waarin je een smaakmakende Bouef Bourguignon in kan maken.

G. Detou
58 Rue Tiquestonne
Een delicatessenwinkel met de fijnste Franse producten. Een must als je alleen van het allerbeste houdt en de echte Culy’s beleven hier een geluksmomentje.

Nokia foto's 042

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.