Redactie
Redactie Inspiratie 4 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Schilo van Coevorden van Tunes (Conservatorium Hotel) gaat op de Aziatische toer

Schilo van Coevorden, chef van Tunes Restaurant in het Conservatorium Hotel, gooit het roer om. Hij gaat volledig op de Aziatische toer in Tunes Bar. Culy prikte alvast een vorkje mee van de nieuwe kaart.

Het nieuwe menu van de fijne bar van het Conservatorium is uitgebreid en zeer divers. Van fingerfood (krokante edamame bonen, oesters met passievrucht en yuzu & daikon-rolletjes met gembersaus) tot serieuze voorgerechten (beef tataki met papayasalade en pinda, zoetzure softshell krab met grapefruit, crispy eend op een gestoomd broodje met Hoi Sin mayonaise).

IMG_8882

Schilo creëerde daarnaast klassieke nigiri sushi’s (onder andere tonijn, zalm, omelet en zoete garnalen), maar uiteraard met een twist, zoals we van hem gewend zijn. Sashimi (klassieke plakjes zalm met ponzu sojasaus, of gegrilde tonijn sashimi met chili, Japanse Mizuna sla en sesamdressing).

En dan natuurlijk de Aziatische rolls, maar dan op z’n Tunes. Zo vind je in de Alaska Roll krab en avocado, terwijl je bij de Conservatorium Roll geniet van gerookte paling, Amsterdams uitjes en komkommer. Hollandse & Japanse fusion, dus.

Ook de desserts zijn in Oosterse sferen. Een glaasje met vanillecrème, passievrucht en limoen cress, of een kokos panna cotta met ananas en five spice kruiden. Maar je kunt ook voor een klassiek optie kiezen: 66 % pure chocolade met advocaat en geroosterde amandelen. Wat ons betreft heeft Schilo een wijze keuze gemaakt: het menu is perfectie tot in de puntjes, Aziatisch met een Hollandse ‘Schilo’ twist. Gaat daarheen!

Tunes in het Conservatorium Hotel
Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.