Redactie
Redactie Inspiratie 3 sep 2013
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds beste restaurants volgens elBulli’s Ferran Adrià

Behoefte aan wat aanvullingen op je culinaire bucket list? Ga dan naar één van deze restaurants die Ferran Adrià, de man die meerdere keren werd uitgeroepen tot de beste kok ter wereld, beschouwt als de beste ter wereld.

Astrid y Gastón – Lima, Peru

De Latijns-Amerikaanse keuken an sich is al heel goed, maar vooral de Peruaanse keuken is eentje die je ooit geprobeerd moet hebben. Bij Astrid y Gastón worden originele Peruaans-Mediterrane gerechten geserveerd.

Zelf heeft Ferran ook een Peruaans-Japans restaurant in Barcelona, dus mocht Lima te ver voor je zijn, dan weet je waar je moet zijn.

Mibu – Tokyo, Japan

Bij Mibu wordt Japans eten geserveerd dat een stuk verder gaat dan de Japanse keuken zoals wij die gewend zijn. Verwacht dus geen standaard sushi en miso-soepjes.

Wees wel op tijd als je in de buurt bent. Er is namelijk maar plek voor acht mensen en reserveren is niet mogelijk.

41° – Barcelona, Spanje

Hoewel Adrià zelf al toegeeft niet echt objectief te kunnen zijn over 41° (zijn broer Albert is eigenaar), blijft hij het wel één van de beste restaurants ter wereld vinden. In plaats van dat de gerechten worden versterkt met de smaak van goede wijnen, drink je hier cocktails die matchen met de smaken.

Pujol – Mexico City, Mexico

Als je Ferran moet geloven, hebben we een volledig vertekend beeld van de Mexicaanse keuken. De vette happen die wij kennen zijn namelijk niets in vergelijking met de culinaire hoogstandjes die je daar, en dan met name bij Pujol in de hoofdstad Mexico City, krijgt.

Marokko

Geen specifiek restaurant, maar Marokko in het algemeen en dan met name alle bijzondere kruiden die er verkrijgbaar zijn. Ga naar het land en ervaar zelf de drukte, de smaken en de geuren.

Bron: Steamdave

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
‘s Werelds beste restaurants volgens elBulli’s Ferran Adrià
Sluiten