Redactie
Redactie Inspiratie 4 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Diner met ***Ferran Adrià kost 22 duizend euro

Hoewel in juli 2011 ***Ferran Adrià zijn voormalig beste restaurant ter wereld elBulli sloot, stopte hij alles behalve met werken. Zo is hij momenteel bezig met het ontwikkelen van een culinair centrum voor innovatie en creativiteit en werd werd er onlangs een etentje met Adrià himself verkocht voor maar liefst 22 duizend euro!

Tijdens de veiling, georganiseerd door Sotheby’s Hongkong, werd het bijzondere diner gekocht door een nog onbekende bieder. Wat de deal precies inhoudt? Een etentje met drie vrienden, Ferran en zijn broer Albert (eveneens een chef van wereldformaat) in hun thuishaven Barcelona. Helaas zal de meester zelf niet achter het fornuis kruipen, maar is het diner volgens de kok de uitgelezen manier om met hem ideeën over eten en koken uit te wisselen.

De opbrengst van de veiling zal worden geschonken aan de elBulli Foundation. Een project dat Adrià heeft opgezet met zijn zakenpartner Juli Soler met wie hij ook het culinaire centrum ontwikkelt.

Inderdaad, een etentje als deze is niet voor iedereen weggelegd. Wil je toch een beetje genieten van de bizarre creativiteit en prachtige kunsten van Ferran Adrià & elBulli? Bestel dan hier de dvd van de speciaal over hem gemaakte documentaire ‘elBulli: Cooking In Progress’

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.