Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 1 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Culy test: is een glas rosé met jalapeño erin echt de hack van je leven?

Zodra ons weer een nieuwe TikTok-trend toekomt, zijn we eerst altijd sceptisch. Want de ene dag vindt de een het ei van Columbus uit, de andere dag de ander. Daarom onderwerpen wij die hypes graag aan een kritische Culy-test. Dit keer testten wij de nieuwste TikTok-hype: een glas rosé met jalapeño. Spoiler: het is minder vies dan je denkt.

We schuwen de hitte niet

De nieuwste TikTok trend vertelt ons dat een goedkope rosé lekkerder zou smaken als je er ringetjes verse jalapeño aan toevoegt, geen ingemaakte uit een potje. Dit is ontdekt door TikTok-chef Alyssa Marshall (@allyssainthekitchen). 

Het ‘uitvinden’ van de rosé met jalapeño is eigenlijk toeval. Tijdens één van de live opnames van de TikTok-chef attendeerden haar fans Alyssa op haar jalapeño-obsessie. En zo geschiedde: de uitdaging om iets pittigs toe te voegen aan haar rosé, maakte een nieuwe TikTok trend geboren. 

De Tiktok chef spuugt zelf trouwens ook niet in de drankjes die ze bedenkt. Ze is namelijk een groot liefhebber van pittige margarita’s en andere combinaties met olijven of pepers. Het is daarom geen wonder dat de rosé met jalapeño uit haar keuken komt.

@allyssainthekitchen

Have you ever tried a jalapeño slice in your rosé?

♬ Strange Habits – || K R I S T E N 🥀

Culy test de rosé met jalapeño

Na al die lovende berichten, zit er niks anders op dan ons zelf te wagen aan de rosé met jalapeño. Culy’s Martine had nog een jalapeño en magnum (!) fles rosé staan. Niet per sé bocht, maar ook niet de kwaliteit van een kleine, authentieke, charmante wijnboer. De perfecte kandidaat. Én mocht ‘t lekker zijn, dan gaan er nog heel wat glaasjes uit!

Rosé met jalapeño: ons oordeel

Hoewel we eerst goed sceptisch waren, want wáárom zou je zoiets toevoegen aan je drankje, zijn we nadien eigenlijk vrij positief. Je moet wel van drankjes met pit houden zoals een pittige margarita of een gin tonic met peper. Dit soort effect krijg je namelijk.

In principe verandert er op ’t eerste slokje niets aan de smaak van je rosé. Maar als je ‘m doorslikt, kickt de jalapeño in. En het blijkt dus ook dat de aroma’s van je rosé (we adviseren daarin om niet voor een zoete rosé te gaan) goed samen gaan met de pit van de peper. Al met al is de rosé met jalapeño dus zo gek nog niet. 

TikTok-trend: zo maak je ‘gezonde’ cola (en Culy probeert ‘t uit)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.