Redactie
Redactie Drinken 29 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De perfecte gin tonic: maar… welke tonic past bij welke gin?

Hoe je de perfecte gin tonic maakt, vertelden we je eerder in dit artikel. Maar… welke tonic past nu bij welke gin?

Er zijn natuurlijke talloze combinaties te bedenken voor gin en tonic. Gin Mare met 1724 Tonic bijvoorbeeld, of Old English Gin met Mediterranean Tonic.

Maar… welke tonic past bij welke gin?

Maar daar sta je dan in de slijter: zin in een G&T, en geen idee welke grote fles gin en welke kleine flesjes tonic mee te nemen naar huis. Maar daar gaan we je nu mee helpen!

Tonicmerk Fever-Tree heeft namelijk inmiddels 7 soorten tonic uitgebracht. En die gaan allemaal op hun beurt weer perfect samen met bepaalde gins. Ze hebben daarom een smakenwiel ontwikkeld zodat je altijd een perfecte match kan maken tussen tonic en gin. Je vindt het wiel hieronder. Klik hier voor een vergroting in een nieuw tabblad.

welke tonic bij welke gin

Zo maak je de perfecte gin tonic in 4 stappen:

1. Het juiste glaswerk. Kies voor een mooi groot glas, het liefst een ballonglas of een tumbler. Deze glazen lopen wijd uit in het midden zodat de gin en de tonic een groot raakvlak hebben, dit komt de mix ten goede. Daarnaast komen de aroma’s vrij en blijven deze gevangen in het toelopende glas.

2. Ice ice baby! Vul het glas met véél ijsblokjes. Op deze manier blijft het drankje ijskoud en zullen de ijsblokjes minder snel smelten dan wanneer je te weinig ijs gebruikt. De verhouding gin en tonic blijft op deze manier van begin tot eind optimaal.

3. If ¾ of your G&T is the tonic, make sure you use the best. De verhouding gin en tonic is erg belangrijk. De perfect serve bevat 50 ml gin en 150 ml tonic. Met de overgebleven tonic in het flesje kun je vervolgens de verhouding naar eigen wens aanpassen.

4. De passende garnering. De gin staat hierbij centraal, de garnering moet dan ook dienen om de smaak hiervan te versterken. Het is dus altijd een goed idee om naar de ingrediënten van de gin te kijken als leidraad. Leg bij een frisse gin de nadruk op citrus(schil) en bij een kruidige gin de nadruk op specerijen en kruiden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.