Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 31 jul 2025
Leestijd: 4 minuten

Deze 7 recepten waren in juli het populairst op Culy (en je wilt ze allemaal maken)

Juli stond in het teken van zon, spontane etentjes, vakantiegevoel en natuurlijk: lekker eten. Bij Culy merkten we dat jullie massaal op zoek waren naar recepten die passen bij warme dagen, snelle maaltijden voor op het balkon en showstoppers voor bij de (buiten)borrel. Dit waren de populairste recepten van juli.

Klaar voor een portie inspiratie met zon op je bord?

De 7 populairste recepten van juli

1. Makkelijke mango tiramisu: het lekkerste (en mooiste) mangotoetje

Zeker in de zomermaanden verlangen we naar lekkere frisse toetjes. Dit mangotoetje hits the spot: een fruitig en romig toetje met mango, stiekem gewoon een mango tiramisu – maar laat dat de Italianen maar niet horen. En een tip waarmee je er echt een plaatje van maakt: je snijdt een verse mango in hele dunne plakjes en rolt die op tot een soort roos. Die wil je even opslaan voor je volgende etentje: succes gegarandeerd.

> Naar recept: dit mangotoetje (makkelijke mango tiramisu) wordt het beste deel van je maaltijd

Toetje met mango | Mango tiramisu
Ogechi Chibueze voor Culy

2. Ons favoriete recept voor gebakken krieltjes uit de oven

Twee minuten: dat is de tijd die het je kost om perfect gebakken krieltjes uit de oven te maken. Oké, oventijd niet meegerekend. Maar dan hoef je niks te doen. Culy’s Nancy maakt ze het liefst wekelijks als onderdeel van een soort belachelijk makkelijke Sunday Roast. Als je daar dan ook nog deze kip in dragonsaus en groene salade bij maakt, waan je je hartstikke in Frankrijk.

> Naar recept: ons favoriete recept voor gebakken krieltjes uit de oven (en je hebt er 2 minuten werk aan!)

Krieltjes uit de oven / krieltjes met schil uit de oven
Nancy van Batenburg voor Culy

3. Rijst met gehakt, bouillon en spitskoolsalade

Met rijst en gehakt in huis kun je vrij eenvoudig een maaltijd maken. Maar Culy’s Ogechi toont je hoe je er een fantástische maaltijd van maakt. Voor de Culy-twist voegde ze lekker veel komijn, pit en frisse smaken toe. Met een aromatische bouillon erbij die maakt dat je dit gerecht tot de laatste druppel op wil slurpen.

> Naar recept: deze snelle rijst met gehakt wordt extra bijzonder door een aromatische bouillon

Rijst met gehakt en bouillon
Ogechi Chibueze voor Culy

4. Zomerse orecchiette

Niet doorvertellen aan de andere pasta’s, maar orecchiette (dat spreek je dus uit als oh-rek-KJET-te) is stiekem één van onze favoriete pastasoorten. Culy’s Melvin doet de pasta-oortjes (orecchiette betekent letterlijk oortjes in het Italiaans) alle eer aan met een zomers pastarecept met courgette, basilicum, knoflook en een lekkere lepel crème fraîche. Perfect als je met je bord op schoot in de zon wil zitten.

> Naar recept: zomerse orecchiette met courgette en basilicum (lekker licht!)

Zomerse orecchiette met courgette
Melvin Sturm voor Culy

5. Börek

Börek is een belangrijk onderdeel van de Turkse eetcultuur, maar ook in de supermarkt is het tegenwoordig een hele populaire snack geworden. Vooral de variant met smoky aubergine vinden we lekker en we ontdekten dat je die makkelijk en snel zelf maakt met baba ganoush. Daarmee bespaar je jezelf de moeite van het aubergines roosteren. Geniaal toch?

> Naar recept: börek met baba ganoush en feta: snel, romig en zó lekker

Borek maken / Borek baba ganoush
Melvin Sturm voor Culy

6. Zelf vijgenchutney maken

Wie een vijgenboom in de tuin of balkon heeft, weet waarom ons recept voor vijgenchutney in juli trending was: verse vijgen hangen op dit moment weer te blozen in de zon en zijn ready voor de pluk. Ook als je ze iets te enthousiast hebt ingekocht op de markt, is dit recept van David Lebovitz een dankbare bestemming. En heb je geen verse vijgen, maar wel trek in deze chutney? Dan kun je het trouwens ook heel goed met gedroogde maken.

> Makkelijke vijgenchutney van David Lebovitz (met verse of gedroogde vijgen)

Unsplash

7. Boterterrine

Gooi de woorden ‘showstopper’ en ‘boter’ bij elkaar en je hebt onze aandacht. Deze boterterrine met radijs is boven verwachting mooi en ook nog eens belachelijk snel en eenvoudig te maken. Eigenlijk gewoon een must voor elke zomerborrel – waarvan we hopen dat er de komende maanden nog veel zullen volgen…

> Naar recept: deze boterterrine is dé showstopper bij de borrel en je maakt ‘m in 15 minuten

Boterterrine met radijs voor bij de borrelplank | boter met radijs
Ogechi Chibueze voor Culy

Gemist in juli? Dit waren de meest aangeklikte artikelen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.