Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 7 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Alles over Pop-Tarts: wat je wilt weten over deze snack uit de VS

In de gespecialiseerde snoepwinkel in Nederland zie je ze wel ‘ns liggen: Pop-Tarts. Reis je echter naar Amerika, dan zijn ze all over the place. Maar wat zijn het eigenlijk?

Pop-Tarts zijn een product van de Amerikaanse firma Kellogg’s (van de ontbijtgranen). In de VS zijn Pop-Tarts meteen ook Kellogg’s populairste product, en dat in een land waar mensen verzot zijn op hun ‘cereals’. Kun je nagaan…

Pop-Tarts in een notendop

Pop-Tarts kun je best omschrijven als een voorverpakt gebakje. Twee platte, rechthoekige dikkere koeken van kruimeldeeg worden gevuld met een zoete vulling. Bij sommige smaken zit daar nog een laagje glazuur (frosting) omheen.

De gebakjes zijn bedoeld als snelle snack. Dat kan eventueel rechtstreeks uit de verpakking, maar het allerlekkerst zijn ze wanneer ze geroosterd worden in een broodrooster. Jep, Pop-Tarts hoor je dus in de regel warm te eten.

Van pretzel tot kers

We hebben het even nagetrokken en op dit moment biedt Kellogg’s – als we goed tellen – 33 officiële Pop-Tarts-smaken aan. Klassiekers zijn blauwe bes, kaneelsuiker of chocolate chip cookie, maar denk ook aan smaken als pretzel en kers.

Daarnaast liggen er ook altijd een paar limited Pop-Tarts in de winkelschappen. Zo is er momenteel bijvoorbeeld een Pumpkin Pie-variant te koop, voor de herfst.

Doorheen de jaren (en dat is al eventjes, want Pop-Tarts zijn ontstaan in 1964) zijn er zo heel wat smaken de revue gepasseerd waar consumenten met heimwee op terugblikken. Zo vonden we een artikel waarin met enige nostalgie wordt teruggeblikt op Pop-Tart smaken als Banana Split, Dulche de Leche of Watermeloen.

Waar vind je ze?

Wij zien de Pop-Tarts soms bij gespecialiseerde snoepwinkels (zoals Jamin in Almere of The Candy Corner in Amsterdam, die beide ook een webshop hebben). Tip: Google even op ‘Amerikaanse snoepwinkel’ en je vindt mogelijk dichter bij huis een verkooppunt.

Toch liever zelf maken? Kan ook. Tasty heeft bijvoorbeeld een recept voor homemade Pop-Tarts, maar online vind je er uiteraard nog meer. Ons lijkt het in ieder geval een originele traktatie voor je verjaardag, of een tof bakproject voor op zondagmiddag.

En oh ja: de uit memes bekende ‘Nyan Cat’ in (zie onderstaande Instagrampost) heeft in feite het lichaam van een PopTart. Beter wordt het niet.

Meer toffe snacks?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.