Redactie
Redactie Inspiratie 21 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Philippe Starck opent restaurant ‘Ma Cocotte’ op Parijse vlooienmarkt

De designer Philippe Starck die we kennen van zijn prachtige ontwerpen (onlangs nog voor olijfoliemerk LA Organic), heeft een prachtig restaurant geopend, midden op een Parijse vlooienmarkt. Het restaurant heet Ma Cocotte, vrij vertaald ‘mijn pot’. De zaak opende een maand geleden op de vlooienmarkt van Saint-Ouen.

Ma Cocotte is een droom van Philippe die hij al sinds hij klein is koestert waarbij de kok Yannick Papin zal de klassiek Parijse keuken runnen. De gerechten hebben allemaal een moderne twist en kosten tussen de €20 en €60.

Wat het restaurant zo bijzonder maakt is dat je de authentieke sfeer van de vlooienmarkt, gecombineerd met het prachtige, oude karakter van Parijs overal in het restaurant voelt. De antieke meubels samen met de moderne open keuken, oude foto’s en prachtige boeken maken Ma Cocotte tot een uniek restaurant.

Mag jij je gelukkig prijzen en breng je binnenkort een bezoekje aan Paris? Ga dan zeker langs bij Ma Cocotte, gelegen aan ‘Le marché aux puces de Saint-Ouen’, vlakbij Montmartre. Helaas heeft het restaurant nog geen website, maar we kunnen je verzekeren dat het zeker de moeite waard is om een bezoekje te brengen.

ma cocottema-cocotte-restaurant

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.