Hidde de Brabander vertelt: nougat is dé nieuwe trend (+ recept!)

Culy 21 okt 2012 Dessertrecepten

Patisseriegod Hidde de Brabander vertelt: “Wie kent het niet… als kind naar de kermis, herrie van jaren 80-toppers om je heen, misselijkmakende attracties en de eeuwig lonkende snoepkraam op het eind; zuurstokken, wijnballen én noga! De zoetheid van de suiker en de kleuren geven je een ultiem snoepgevoel, maar van de hardheid wordt elke zichzelf respecterende tandarts ’s nachts zwetend wakker en echte mooie smaken zijn niet te vinden. Wat als we dit nou mooier zouden kunnen maken?!

Vrees niet en kijk uit naar de toekomst, want 2013 zal het jaar worden van nougat (inderdaad, op andere wijze geschreven). Net als de makroon in Nederland is geëvolueerd van kokoskoekje tot hippe “macaron” met verfijnde smaken, zo zal ook de noga omgetoverd worden tot nougat.

De suiker wordt voor een deel vervangen door zalvige honing waardoor smaak en textuur boterzacht zal worden en de nougat wordt geparfumeerd met kruiden, specerijen en bloemen. Garnituur zal ruimschoots aanwezig in de vorm van versgebrande amandelnoten, zongedroogde fruitsoorten en Siciliaanse pistachenootjes.”

Hidde verklapt alvast aan alle Culy-lezers zijn ultieme nougat recept (klik voor een vergroting):

Reageer op artikel:
Hidde de Brabander vertelt: nougat is dé nieuwe trend (+ recept!)
Sluiten