Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 1 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Video: Samin Nosrat maakt de perfecte lasagne in quarantaine

Er zit ook een voordeel aan onze thuisquarantaine: steeds meer koks nemen zélf kookvideo’s op. Waarbij het natuurlijk een genot is om letterlijk een kijkje in de keuken te krijgen, ongefilterd. Één van hen is onze heldin Samin Nosrat. Je kent deze kok wel van haar bestseller Salt Fat Acid Heat (‘Zout Vet Zuur Hitte’ in het Nederlands ) en de gelijknamige Netflix-serie. In onderstaande video maakt Samin de perfecte lasagne in quarantaine.

En als er íémand is die de perfecte lasagne kan maken, dan is het Samin Nosrat wel. Ze deed namelijk jarenlang onderzoek naar kooktechnieken en ontwikkelde een simpele formule die koken toegankelijker maakt voor iedereen. Als je de basiselementen zout, vet, zuur en hitte onder de knie hebt, kun je geweldig koken – aldus Samin. Ze geeft zelfs les in haar revolutionaire filosofie van het koken.

De perfecte lasagne

De perfecte lasagne van Samin is dan ook een beproefd recept, eentje die zelfs een eigen hashtag heeft op sociale media, namelijk #TheBigLasagna. Het is een lasagne waarvoor je álle elementen zelf bereidt, waaronder ook de lasagnevellen. Maar geen paniek: Samin loodst je er kordaat doorheen (en we hebben momenteel ook weinig beters te doen, toch?).

Het is Samin’s bedoeling om de lasagne samen online te maken en te eten. Dus nodig een groep vrienden of familie uit via Zoom, Skype of zo’n ander programma en get cooking!

Meer over Samin Nosrat: