Culy
Culy Inspiratie 8 jul 2015

Op een boerderij in Vermont maken ze toffees van… geitenmelk!

Het is één van onze grootste dromen: wonen op een boerderij, midden in de groene natuur en omringd door rondlopende geitjes. Big Picture Farm is zo’n boerderij, gevestigd in de Amerikaanse staat Vermont. En daar maken ze naast geitenkaas iets anders bijzonders van geitenmelk: toffees!

Big Picture Farm is in 2010 gestart door het Amerikaanse koppel Louisa Conrad en Lucas Farrell in het zuiden van Vermont. Op deze bijna idyllische plek hebben zij 46 geitjes rondlopen en van de melk van de dieren maken ze verschillende soorten kaas, en dus ook toffees.

For Luke's birthday we brought the goats' pasture up next to the house so we could all eat dinner together. Tasty eats were had by all.

A photo posted by Louisa (@bigpicturefarm) on

De verse romige melk van de geiten maakt volgens Big Picture Farm heerlijke chewy toffee in verschillende smaken. Van zeezout-vanille tot framboos-rabarber, en er zijn zelfs toffees te krijgen met de smaak van kruidige chai.

Dat toffees gemaakt van geitenmelk iets heel nieuws en innovatiefs zijn, bewijzen ook de prijzen die Big Picture Farm door de jaren heen heeft ontvangen. Zo wonnen ze zowel een gouden als zilveren SOFI Award en een Good Food Award.

11157529_794182484022096_3586932835237024487_o

Wij kunnen alleen maar hopen dat de toffees héél snel naar Nederland komen. Ze zijn hier op dit moment namelijk nog niet te krijgen. Zodra dat wel het geval is, brengen we je natuurlijk op de hoogte.

We have all our tasty little goat milk caramel sweets set up at our fancy food show booth 571 in the American cheese society pavilion. Come say hi & take a taste! #sffs15 #sofiawards

A photo posted by Louisa (@bigpicturefarm) on

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Op een boerderij in Vermont maken ze toffees van… geitenmelk!
Sluiten