Redactie
Redactie Inspiratie 8 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Op een boerderij in Vermont maken ze toffees van… geitenmelk!

Het is één van onze grootste dromen: wonen op een boerderij, midden in de groene natuur en omringd door rondlopende geitjes. Big Picture Farm is zo’n boerderij, gevestigd in de Amerikaanse staat Vermont. En daar maken ze naast geitenkaas iets anders bijzonders van geitenmelk: toffees!

Big Picture Farm is in 2010 gestart door het Amerikaanse koppel Louisa Conrad en Lucas Farrell in het zuiden van Vermont. Op deze bijna idyllische plek hebben zij 46 geitjes rondlopen en van de melk van de dieren maken ze verschillende soorten kaas, en dus ook toffees.

De verse romige melk van de geiten maakt volgens Big Picture Farm heerlijke chewy toffee in verschillende smaken. Van zeezout-vanille tot framboos-rabarber, en er zijn zelfs toffees te krijgen met de smaak van kruidige chai.

Dat toffees gemaakt van geitenmelk iets heel nieuws en innovatiefs zijn, bewijzen ook de prijzen die Big Picture Farm door de jaren heen heeft ontvangen. Zo wonnen ze zowel een gouden als zilveren SOFI Award en een Good Food Award.

Wij kunnen alleen maar hopen dat de toffees héél snel naar Nederland komen. Ze zijn hier op dit moment namelijk nog niet te krijgen. Zodra dat wel het geval is, brengen we je natuurlijk op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.