Redactie
Redactie Inspiratie 31 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Koreaanse kimchi gaat de wereld over (en ligt nu zelfs op burgers)

We schreven er al eerder over: kimchi. Een Koreaans bijgerecht dat bestaat uit gefermenteerde kool en groenten, gemixt met specerijen. Een klassieker uit Korea die nu ook de rest van de wereldkeukens verovert.

Kimchi wordt wereldwijd door chefs opgepikt en vooral in Amerika is het een grote hit. Hier eten ze het ook bij burgers en Tex-Mex gerechten zoals taco’s en burrito’s.

Zo hebben ze bij Umami Burger in New York de K-BBQ burger. Deze burger (K-BBQ staat voor Korean Barbecue) bevat gekaramelliseerde kimchi die de burger een pittige en zoete smaak geeft.

Brooklyn

Kimchi zien we op burgers, maar ook in combinatie met taco’s en burrito’s. In Brooklyn vind je de Kimchi Taco Truck en Kimchi Grill. Vanuit dit restaurant én bijbehorende foodtruck serveert chef Phil Lee zijn gasten de lekkerste taco’s en burrito’s mét kimchi, en bijvoorbeeld gebraden varkensvlees of gegrilde kip.

Londen

Als het in Amerika populair is, dan zien we het ook vaak dichterbij huis. Zo ook bij Kimchinary in Londen. De oprichtster van Kimchinary, Hanna Söderlund, raakte geïnspireerd door wat ze in Amerika zag en ging aan de slag in de keuken. Nu serveert ze vanuit haar foodtruck de lekkerste Koreaanse burrito’s met bijvoorbeeld pulled pork, gebakken rijst, relish en natuurlijk kimchi.

Nederland

In Nederland kom je kimchi tegen bij Koreaanse restaurants (zoals Yokiyo in Amsterdam) of bij de Aziatische toko. Zelf maken kan natuurlijk ook; lees hier ons artikel over kimchi, onderaan het artikel vind je een video waarin je ziet hoe je dat doet.

Geef je homemade burger, taco of burrito een Koreaanse twist en probeer er eens wat kimchi bij. Succes gegarandeerd!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.