Redactie
Redactie Inspiratie 20 nov 2012

Onderzoek: Nederlanders eten gemiddeld 25 kroketten per jaar

Dat Nederlanders verzot zijn op ‘hun’ kroket wisten we al. Door het hele land trekken we ze uit de muur en worden ‘echte patissiers’ geprezen om hun perfect krokante korstje en fluweelzachte ragout. Daarnaast schreven we eerder dat de kroket een ‘must eat’ is voor toeristen en worden ze volop geprezen door bezoekers uit andere landen.

Uit onderzoek van snackproducent Royaan wordt de liefde van Nederlanders voor kroketten alleen maar bevestigd. Vandaag presenteerden ze namelijk dat er per jaar zo’n 300 miljoen kroketten door Nederlanders worden gegeten, dat komt neer op 25 per persoon per jaar! Best veel, als je het ons vraagt.

De Culy redactie is, net als de gemiddelde Nederlander, dol op kroketjes en kan er geen genoeg van krijgen! Of ze nou met kalfsvlees, garnalen of kaas gevuld zijn: ze gaan er altijd in! Vind jij ze ook zo lekker? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar jullie mening én jullie favoriete vulling.

Kroketten4

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Onderzoek: Nederlanders eten gemiddeld 25 kroketten per jaar
Sluiten