Redactie
Redactie Inspiratie 20 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… Gezonde groentesappen van Frecious

Roos Nauta is fysiotherapeute én de oprichtster van sapjesmerk Frecious. Ze maakt Green Shakes; verse en supergezonde groentesappen in drie smaken: bieten, wortel en selderij. De sapjes worden gemaakt van biologische groenten, kruiden en fruit – zo van het land en zonder toevoegingen. Deze worden koud geperst met een slowjuicer.

Oprichtster Nauta ontdekte als fysiotherapeut dat bij mensen met structureel gespannen spieren, vaak een verband ligt met dieper liggende oorzaken. Zoals bijvoorbeeld slecht functionerende darmen, lever en nieren. Haar recept: maak je lichaam schoon met behulp van verse groentesappen zodat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

Eentje tussendoor of een kuur

Je kunt een shake tussendoor drinken om je gelijk wat lekkerder te voelen. Ook kun je een lange kuur van bijvoorbeeld een week doen, als een meer fundamentele schoonmaak en healthboost voor je lijf. Bij zo’n uitgebreide detoxkuur moet je wel op een aantal zaken letten en je even goed inlezen. Check voor meer informatie: frecious.nl/health-and-detox.

Waar te koop?

De Frecious Green Shakes zijn via internet te bestellen op www.frecious.nl. Alle bestellingen worden ingevroren en in een gekoelde verpakking op elk gewenst adres bezorgd. Er zijn verschillende pakketten met verschillende aantallen; voor elk wat wils.

Getest!

Culy testte de sapjes uiteraard voor jullie. Allereerst iets over de bezorging. Ze worden bevroren geleverd, dat is handig voor het versturen, maar betekent wel dat je een halve dag moet wachten na ontvangst voordat je er eentje kunt drinken. Houd hier dus rekening mee, mocht je een sapkuur doen. Ook wordt je pakketje geleverd met PostNL; dit gaat vrijwel altijd goed, maar wellicht moet je een briefje ophangen voor je postbode om te zorgen dat het écht goed terecht komt. En je bent een dagje aan huis gekluisterd (of laat het op je kantoor bezorgen).

De flesjes zijn niet onwijs groot (200 ml), wel handzaam. Fijn om mee te nemen dus. Over de smaken niets dan lof; het zijn heerlijke verse, zoete sapjes (alleen van fruit, niet van toegevoegde suikers!) en fijne combinaties. Zo drinken we in het wortelsapje ook ananas, appel, limoen, goji-bessen en gember. Een heleboel vitamientjes dus. Elk flesje (van 200 ml) bevat ongeveer 75 kcal.

Er zijn verschillende pakketten te koop; van 9 flesjes voor € 39,- als een soort uitprobeerpakket (zo’n € 4,33 per flesje dus), tot een 3-daagse detoxkuur met 6 flesjes per dag, 18 flesjes in totaal, voor € 79,- (omgerekend € 4,38 per flesje, een paar cent duurder). Als je echt wil detoxen, zijn 6 sapjes per dag wel aan te raden: omdat de flesjes redelijk klein zijn (200 ml) heb je aan bijvoorbeeld 3 flesjes echt te weinig.

Wat ons betreft een mooi initiatief; persoonlijk vinden wij het vooral goed als aanvulling op je dagelijkse menu. Niet goedkoop, wel erg makkelijk en supervers.

culy-37culy-56

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.