Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg België 2 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

In dit restaurant in Brussel ga je al duikend aan tafel

Als je écht niet meer weet waar je je date mee naartoe moet nemen, is er altijd nog het onderwaterrestaurant The Pearl in Brussel. Je moet alleen wel je flippers meenemen. Op vijf meter diepte eet je hier foie gras en kreeft met champagne.

Onderwaterrestaurant

Het onderwaterrestaurant is een initiatief van duikcentrum Nemo33 in Brussel. Het restaurant is in hun eigen zwembad geplaatst, dat 33 meter diep is. Het is het op één na diepste zwembad ter wereld.

Als je eenmaal naar beneden bent afgedaald, kom je een soort enorme parel tegen: een grote metalen bol met een breedte van twee meter. Dát is het restaurant. Er is dus maar één tafeltje (geschikt voor maximaal 4 personen), maar daarbij krijg je wel service van een ober die een ervaren duiker is.

Héél James Bond

Het menu bestaat uit salade met kreeft, foie gras en voor toe: een fruitsalade en een cupcake. Daarbij krijg je een fles champagne geserveerd.
Opvallend: de champagne die wordt geserveerd heeft een schroefdop, om de ramen van de capsule tegen knallende kurken te beschermen.

Dan komt natuurlijk de vraag boven drijven hoe zij het eten aan jouw tafeltje onderwater krijgen. Elk gerecht wordt daarvoor in een pot verpakt en meegenomen in luchtdichte koffertje. Very James Bond dus.

onderwaterrestaurant
Foto: Getty Images

Duikbrevet

The Pearl is niet het eerste onderwaterrestaurant: in 2014 kon je in Londen ook al onderwater eten in Sea Life London Aquarium.

Je moet wel een duikbrevet hebben om bij The Pearl te kunnen dineren. Reserveren is noodzakelijk en de kosten zijn 99 euro per persoon. De rekening wordt ook weer in een koffertje naar je tafeltje gebracht…

Nemo33 zit aan de Stallestraat 333 in Brussel.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.