Redactie
Redactie Inspiratie 27 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Nu voor iPads: de culinaire encyclopedie van Alain Ducasse

Ipad-eigenaren opgelet! De Zeus van de kookwereld, Alain Ducasse, heeft zijn bijna belachelijk rijke kennis en kunde omgetoverd tot een fantastische app voor de iPad. De app, genaamd My Culinary Encyclopedia, is een verzameling van onder andere 250 recepten van zijn hand en vele technieken en tips.

De gerechten zijn ingedeeld in verschillende categorieën: Mediterraans, bistro, desserts, de wereld rond en gastronomisch. Daarnaast zijn de recepten verdeeld over de noemers groenten, granen, zee en land.

Alain

Omdat Mr. Ducasse de 250 recepten niet voldoende vond, besloot hij 180 extreem gedetailleerde pagina’s te maken met daarop alles over de gebruikte producten, seizoenen, het selecteren van de beste kwaliteit, bewaren en nog veel meer. Naast deze bom van culinaire informatie, bevat de app meer dan 100 video’s met uitleg van de gebruikte technieken en keukengerei.

Ja, deze app is niet zomaar een app. De fantastische recepten worden afgewisseld door de bijzondere technieken, tips en tricks van de god van de kookwereld. Alles is weliswaar in het Engels geschreven en verteld, maar gelukkig goed te begrijpen.

Helaas betalen we een bijzonder hoge prijs voor deze app, al vinden wij het wel dubbel en dwars waard, zeker gezien het feit dat de app meer recepten bevat dan zijn gemiddelde kookboek. Koop My Culinary Encyclopedia van Alain Ducasse in de AppStore voor €29,99.

Alain2Alain3Alain4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.